Sport

Németországban nyert BL-meccset a Debrecen

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

A DVSC női kézilabdacsapata az első félidőben többször is háromgólos hátrányban volt, végül fordítani tudott és 31-27-re nyert a német Bietigheim otthonában.

A magyar csapat az első félidőben többnyire az eredmény után szaladt, noha 5-5-nél és 9-9-nél is ki tudott egyenlíteni, és egy időntúli hetessel sikerült 15-13-ra kozmetikázni az eredményt a szünet előtt, Kácsor Gréta volt eredményes. Német góllal indult a második félidő is, de aztán 3-0-s rohanást mutatott be a Loki, ami olyannyira lendületbe jött, hogy Vámos Petra gólja után a 48. percben már 24-20-ra vezetett.

Gabrileja Bartulovicnak három védése volt, az egyik egy nagy bravúr:

Rendezni tudta a sorokat a Bietigheim, így az utolsó tíz perc kezdetén csak egy gól volt a különbség a csapatok közt. Kácsor és Hámori Konszuéla góljával sikerült ismét három góllal ellépni, majd ezután többször is hősiesen védekezett a Debrecen. Jött aztán Hámori újabb gólja,  majd Döll hetesét védte Gabriel, amivel el is dőlt a meccs. A debreceniek végül 31-27-re győztek, Kácsor hét, Hámori hat góllal zárt. A német csapatban Faluvégi Dorottya két találatig jutott.

Az már korábban eldőlt, hogy a Debrecen továbbjut a csoportkörből, már csak az a kérdés maradt nyitva, hányadik helyen.

Bajnokok Ligája, 12. forduló, A csoport

SG BBM Bietigheim (német)-DVSC Schaeffler 27-31 (15-13)
lövések/gólok: 40/27, illetve 49/31
gólok hétméteresből: 10/9, illetve 7/6
kiállítások: 4, illetve 4 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik