Sport

Nemi erőszakkal gyanúsítják az Európa-bajnok kézilabdázót

Odd ANDERSEN / AFP
Benoit Kounkoud ellen nemi erőszak gyanúja merült fel
Odd ANDERSEN / AFP
Benoit Kounkoud ellen nemi erőszak gyanúja merült fel
Nemi erőszakkal gyanúsítják Benoit Kounkoud Európa-bajnok kézilabdázót, akit egy párizsi szórakozóhelyen hétfőről keddre virradó éjszaka vettek őrizetbe.

A párizsi ügyészség megerősítette, hogy egy francia kézilabdázó január 30-án kora reggel óta van rendőrségi őrizetben, miután

egy 2003 márciusában született nő egy szórakozóhelyen elkövetett nemi erőszak kísérletével vádolta meg.

A Francia Kézilabda Szövetség sajtóközleményében azt írta, nincs abban a helyzetben, hogy nyilatkozzon az ügyről, de továbbra is figyelemmel kíséri az igazságügyi hatóságok munkáját.

Összhangban a zéró tolerancia politikájával, amelyet több éve szorgalmazunk, a testület megerősíti eltökéltségét az erőszak minden formája elleni küzdelem mellett, és emlékeztetni kíván arra, hogy szigorúan elítéli az ilyen cselekményeket

– írta.

Benoit Kounkoud, Kielce 26 éves jobbszélsője tagja volt a németországi Eb-n aranyérmet nyert válogatottnak: öt mérkőzésre nevezték be, öt gólt szerzett, de a dánok elleni döntőn nem lépett pályára.

Kapcsolódó
Szilágyi Viktor: Nem lehet nem odafigyelni a magyar férfi kézilabda-válogatottra
A THW Kiel sportigazgatója szerint a magyar csapatot jól felkészítették, taktikailag magas szintet képviselt az Európa-bajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik