Sport

Történelmi fordítás is kellett ahhoz, hogy Chiefs-49ers Super Bowl legyen

Thearon W. Henderson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Thearon W. Henderson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Eldőlt, hogy a Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers találkozik egymással az amerikaifutball-bajnokság, az NFL nagydöntőjében. A Super Bowlt február 11-én, a Las Vegas Raidersnek otthont adó Allegiant Stadionban rendezik.

Elsőként a Baltimore Ravens fogadta a Chiefst, a meccs első félideje pedig annyi történést hozott, mint máskor egy komplett találkozó. Travis Kelce a 8. percben kapott el egy labdát bravúrosan a gólterületen belül, de még az első negyedben kiegyenlített a hazai csapat, Lamar Jackson bújt ki egy rávetődő védő alól, majd remek TD-passzt adott Zay Flowersnek. A Chiefs a második játékrészben egy futott touchdownt hozott össze, az igazán nagy bravúr az odáig vezető támadás során egy Kelce-elkapás volt. A félidő előtti utolsó másodpercekben Butker még értékesített egy 52 yardos mezőnygólt.

Mivel a második félidőben mindössze egy mezőnygólt tudott összehozni a Baltimore – több pont nem is esett –, így a legutóbbi bajnok Kansas City Chiefs ismét Super Bowlt játszhat, a legutóbbi öt szezonban már negyedszer.

A meccs összefoglalója (a videó a YouTube-on indul):

Patrick Mahomes 39 átadásából 30 pontos volt (és ő lesz az első irányító az NFL történetében, aki 30 éves kora előtt négy nagydöntőben is kezdő), míg Kelce 11 elkapásból összesen 116 yardot hozott össze. A túloldalon Lamar Jackson 272 passzolt yarddal zárt, egyszer pedig eladta a labdát – illetve volt egy érdekes játéka is, amikor lényegében a saját passzát kapta el.

A Nemzeti főcsoportban története első Super Bowl-részvételére hajtó Detroit Lions a félidőben már 24-7-re vezetett a San Francisco 49ers otthonában, a kaliforniaiak azonban a harmadik negyedben mindössze nyolc perc leforgása alatt egyenlítettek, a hajrában pedig fordítottak és nyertek.

A főcsoportdöntők történetében ez volt a legnagyobb különbségű fordítás.

A Kansas City és a San Francisco a 2020-as nagydöntőben találkozott egymással, akkor a Chiefs 31-20-ra diadalmaskodott.

A meccs összefoglalója (a videó a YouTube-on indul):

NFL, főcsoportdöntők

Amerikai-főcsoport:
Baltimore Ravens-Kansas City Chiefs 10-17

Nemzeti-főcsoport:
San Francisco 49ers-Detroit Lions 34-31

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik