Sport

Chema Rodríguez: Nézzük meg, milyen csapatoknak nincs már esélyük kiharcolni az olimpiai szereplést, mi viszont kijuthatunk

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Teljesen mindegy, hogy valaki ötven percet játszott egy meccsen, vagy ötöt, sőt talán be sem került a keretbe, akkor is csak az járt a fejében, hogy mindent megtegyen a csapat sikeréért. Nem kérdés, hogy a közösség erejének köszönhetjük ezt a nagyszerű eredményt”

– mondta Chema Rodríguez, az Európa-bajnokságon ötödik helyen végzett magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a MOL Csapatnak arról, mi áll a mostani siker hátterében.

A kapitány azt is hozzátette, sikerült elhitetni a kerettagokkal, hogy ha a legjobbját adja mindenki, akkor nincs legyőzhetetlen ellenfél számukra.

„Azt hiszem, elmondható, hogy minden játékos közel teljesített a maximumhoz, és ha akadtak is hibák, azok nem az akaraton múltak. És ami még fontosabb, jöttek az eredmények, és hozták magukkal az önbizalmat.”

Rodríguez a szerbek elleni csoportmeccsen aratott győzelmet nevezte meg a torna csúcspontjának, amellyel a magyar válogatott bebiztosította a továbbjutását a középdöntőbe. A választása azért erre a meccsre esett, mert jó játékkal jött össze a győzelem, ez pedig önbizalommal vértezte fel a csapatot. És hogy melyik volt a torna mélypontja számára?

A németek elleni mérkőzés második félideje legfőképp azért nem tetszett, mert a második félidőben nem voltunk meccsben. Szétestünk, nem tudtunk egyenrangú partnerei lenni a németeknek, pedig olyan lehetőség volt a kezünkben, ami nem gyakran adatik meg”.

A válogatottra márciusban vár az újabb nagy feladat, amikor az olimpiai selejtezőn a Portugália, Norvégia, Tunézia hármasból két ellenfelet is meg kell előzni ahhoz, hogy a csapat ott legyen a párizsi olimpián.

Nézzük meg, milyen csapatoknak nincs már esélyük kiharcolni az olimpiai szereplést: Szerbia, Hollandia vagy Izland már biztosan nem lesz ott a játékokon, míg mi megharcolhatunk a helyünkért. Ez már önmagában nagy dolog, és nem mondok újdonságot azzal, hogy az olimpiai selejtezőben sem mi leszünk a favoritok

– tekintett előre a kapitány a márciusi selejtezőre, amelynek megrendezésére pályázott a magyar szövetség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik