Sport

43 éves indiai teniszező lett a Grand Slam-tornák legidősebb férfi győztese

WILLIAM WEST / AFP
WILLIAM WEST / AFP

Az indiai Rohan Bopanna az Open Era bevezetése óta a legidősebb férfi teniszező lett, aki Grand Slam-tornán győzni tudott.

A 43 éves Bopanna az ausztrál Matthew Ebden oldalán győzött a férfi párosok között az Australian Openen, a 100 percig tartó döntőben az olasz Simone Bolellit és Andrea Vavassorit 7:6 (7-0), 7:5-re verték.

Ezzel a ponttal dőlt el a meccs:

„Az életkor csak egy szám, ez a fickó lélekben nagyon is fiatal. Ő egy igazi bajnok és nagy harcos. Keményen küzdött mellettem az elmúlt években, és örökké hálás leszek neki” – nyilatkozta Ebden a partneréről.

Bopanna korábban kétszer játszhatott döntőt Grand Slam-tornán, de 2010-ben és 2023-ban is a vesztes párosban szerepelt az US Open-fináléban. Leander Paes és Mahesh Bhupathi után ő a harmadik indiai férfi, aki az Open Erában GS-győztes lett párosban, és 43 évesen ő lesz a párosranglista legidősebb éllovasa hétfőtől.

A 36 éves Ebdennek ez volt a második sikere a négy nagy torna valamelyikén, 2022-ben honfitársa, Max Purcell oldalán nyerte meg a wimbledoni párosversenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik