Sport

Lékai Máté: Könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó Eb-meccsem

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Pénteken 15 órától az utolsó mérkőzését játssza a magyar kézilabda-válogatott a németországi Európa-bajnokságon. Bár az igazán nagy bravúr, az elődöntőbe jutás nem jött össze Chema Rodríguez csapatának, amely azonban így is történelmet írhat, ha legyőzi Szlovéniát, ugyanis

az ötödik hely Magyarország eddigi legjobb szereplése lenne a férfi mezőnyben az Eb-ken.

„A motiváció nyilvánvaló, a hatodik hely is nagyon szép, ám az lenne igazán nagy dobás, ha ötödikek lennénk. Olyan eredménnyel kerülhetnénk be a sportág hazai nagykönyvébe, amilyenre előttünk még soha senki sem volt képes. Ez lehetne a cseresznye a tortán, ez kompenzál mindenféle fáradtságot.

Eleve nagy dolog kint lenni az Európa-bajnokságon, és ki tudja, lesz-e még ilyen lehetősége bárkinek is. Nekem könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó Eb-mérkőzésem, bízom benne, hogy győzelemmel tudunk búcsúzni

nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a 174. válogatott fellépésére készülő irányító, aki azt is mondta, fáradt mindenki, de biztos benne, hogy a játékosok összeszedik az utolsó energiatartalékaikat.

Szlovénia ellen eddig kiegyenlített az egymás elleni mérleg, ugyanis a 29 korábbi mérkőzésből 14-et a magyarok, 14-et a szlovénok nyertek egy döntetlen mellett. A rivális mostani keretében ott van a veszprémi Gasper Marguc és a szegedi Borut Mackovsek és Dean Bombac is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik