Sport

Chema Rodríguez: Erre a mérkőzésre mindig emlékezni fogok

Czeglédi Zsolt / MTI
Chema Rodríguez, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya ünnepelt a szlovének legyőzését követően
Czeglédi Zsolt / MTI
Chema Rodríguez, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya ünnepelt a szlovének legyőzését követően

A magyar férfi kézilabda-válogatott fennállása legjobb Európa-bajnoki helyezését elérve ötödik lett, mivel péntek délután 23-22-re legyőzte Szlovéniát a kölni helyosztón. Chema Rodríguez szövetségi kapitány az M4 Sport kamerája előtt elmondta, az egész délután és este előttük áll az ünneplésre, és mindenkinek beszélni kell a szeretteikkel, mert biztosan hullafáradtak lesznek, mire hazaérnek.

„Ezek a srácok fantasztikusak, megérdemlik a dicséretet. Ez egy teljesen más mérkőzés volt, mint a legutóbbiak, jól védekeztünk, és ugyan követtünk el hibákat, végig küzdöttünk. A srácok 100 százalékot beletettek” – mondta.

Emlékezni fogok erre a mérkőzésre mindig. Ez egy történelmi eredmény Magyarország számára. Köszönöm a stábomnak, elképesztő emberekből áll, büszkék lehetnek az eredményre.

A szakember azt mondta, a válogatott jól játszott a torna során, sikerült tartalékolni az erejét.

„A németek elleni második félidő felejthető volt, ott csalódott voltam, Ausztria ellen pedig elpártolt tőlünk a szerencse. Ugyanakkor összességében örülhetünk, hogy sikerült előrébb lépnünk. Dolgozunk tovább.”

A magyarok eddigi legjobb eredménye az 1998-as Eb-hatodik hely volt. Most először jutottak tovább százszázalékos teljesítménnyel a csoportkörből, első alkalommal nyertek négy mérkőzést egy Európa-bajnokságon, először léptek tovább a középdöntőből és 2008 után először zárták pozitív mérleggel – öt győzelem, három vereség – az Eb-t.

Kézilabda-Eb, az 5. helyért

Magyarország – Szlovénia 23-22 (12-13)
Köln, Lanxess Arena
v.: Schulze, Tönnies (németek)
Magyarország: Bartucz, Andó (kapusok) – Bóka 4, Szita, Bánhidi 5, Sipos, Ilic 3, Lékai 5, Imre 2, Ancsin, Ligetvári, Fazekas 2, Bodó 1, Rosta 1.

Kapcsolódó
Történelmet írt, Eb-ötödik lett a magyar férfi kézilabda-válogatott
Szenzációs hajrával sikerült fordítani a Szlovénia elleni helyosztón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik