Sport

Sajnálja a világklasszis teniszező, hogy nem játszhatott Djokoviccsal vegyes párost

WILLIAM WEST / AFP
Novak Djokovic beállította Szeles Mónika melbourne-i rekordját
WILLIAM WEST / AFP
Novak Djokovic beállította Szeles Mónika melbourne-i rekordját
Az amerikai Taylor Fritz elleni, az Australian Open negyeddöntőjében aratott győzelemnek köszönhetően Novak Djokovic sorozatban harmincharmadik meccsét nyerte meg Ausztrália nyílt nemzetközi teniszbajnokságán, amivel beállította Szeles Mónika rekordját.

A negyeddöntő után megrendezett sajtótájékoztatón a férfi világranglista első helyezettje elismerően beszélt Szeles Mónikáról.

„A gyerekkori példaképem volt, ideges is voltam a megismerkedésünk előtt. Egy nyelvet beszélünk, de ő élete jelentős részét az Amerikai Egyesült Államokban töltötte. Hihetetlen pályafutás van mögötte, s különösen Ausztráliában remekelt – valamennyien feltesszük a kérdést, milyen magasságokba juthatott volna, milyen sikereket érhetett volna el, ha nem történik meg az, ami bekövetkezett” – idézte Djokovicot a Szabad Magyar Szó.

Szeles Mónika válasza sem maradt el, azt írta közösségi oldalán, hogy már régen abbahagyta Djokovic győzelmeit számolni, hiszen tudta, hogy minden rekordot megdönt.

Örültem volna, ha ugyanabban az időszakban teniszezünk, mert fenomenális lett volna vegyes párost játszani vele.

Az lett volna az igazi mestermunka. Novak, köszönöm szépen a hálával és tisztelettel átitatott mondataid – és akkor hajrá, nyerd meg az Australian Opent!” – írta az Instagramon.

Djokovic pénteken az olasz Jannik Sinner ellen lép pályára az elődöntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik