Sport

A statisztika alapján már oda is lehet adni az Australian Open trófeáját Djokovicnak

WILLIAM WEST / AFP
WILLIAM WEST / AFP

Novak Djokovic négy játszmában legyőzte Taylor Fritzet, és ezzel bejutott az elődöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Djokovic rövidítésben nyerte meg az első játszmát, majd a másodikban 6:4-gyel egyenlített az amerikai. A címvédő Djokovic az első 15 bréklabdájából egyet sem tudott értékesíteni, de a harmadik és a negyedik játszmában már sikerrel járt, és a meccs után úgy fogalmazott, akkor vette el ellenfele adogatását, amikor kellett.

A 36 éves szerb teniszező 102. mérkőzését játszotta az Australian Openen, és ez volt sorozatban a 33. sikere, összesítésben pedig a 94. győztes meccse. Emellett rekordot jelentő 48. GS-elődöntőjére készülhet.

Djokovic 11. alkalommal jutott be az elődöntőbe a melbourne-i Grand Slam-tornán, és eddig mindig meg is nyerte, ha ott volt a legjobb négy között.

Most az olasz Jannik Sinner vagy az orosz Andrej Rubljov mérkőzésének győztese próbálkozhat meg azzal, hogy megállítsa.

A nőknél az alsó ágon érvényesült a papírforma, vagyis a második kiemelt Arina Szabalenka a negyedik helyen rangsorolt Coco Gauff-fal találkozik a négy között.

A címvédő Szabalenka mostanáig egyetlen szettet sem vesztett az idei Australian Openen és előző négy találkozójának egyike sem volt hosszabb 68 percnél. A világranglistán 11. Barbora Krejcikova – a Roland Garros 2021-es bajnoka – sem tudta megszorítani a negyeddöntőben a rangsorban második Szabalenkát, akinek ezúttal 74 percre volt szüksége az újabb kétjátszmás győzelemhez.

A cseh játékos annyit elért, hogy a mérkőzésen kétszer is elvette esélyesebb riválisa adogatójátékát, azonban ez kevés volt a lehengerlően játszó fehérorosz ellen. Szabalenka zsinórban 12 győzelemnél jár Melbourne-ben, és sorozatban a hatodik GS-tornáján játszhat elődöntőt.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:
Djokovic (szerb, 1.) – Fritz (amerikai, 12.) 7:6 (7-3), 4:6, 6:2, 6:3

 

nők:
Gauff (amerikai, 4.) – Kosztyuk (ukrán) 7:6 (8-6), 6:7 (3-7), 6:2
Szabalenka (fehérorosz, 2.) – Krejcikova (cseh, 9.) 6:2, 6:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik