Sport

Vírusos megbetegedés söpör végig a német kézilabda-válogatottnál

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Juri Knorr már túl van a nehezén.
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Juri Knorr már túl van a nehezén.

Influenzával küzdenek a német kézilabda-válogatott tagjai, közölte hétfőn a Bild.

A vírusos betegség jelenlétét nem is próbálta tagadni a német szövetség (DHB), de elmondásuk szerint nem is ezen múltak a korábbi eredményeik.

Senkinek sem kellett pánikolva orvost hívnunk, de a tény az, hogy át kell gondolunk, hogy egyszemélyes szobákra váltsuk a duplaágyasokat. Ezzel elérhetnénk, hogy a betegséget már elkapó játékosok ne fertőzzék meg az egészségeseket

– mondta Axel Kromer, a DHB sportigazgatója.

Az egyik megfázással küzdő válogatott játékos, Juri Knorr is nyilatkozott a Bildnek, elmondása szerint sok gyógyszerre szüksége volt az osztrákok elleni meccs előtti napokban.

„Egy kicsit legyengültem és sok gyógyszerre volt szükségem, de már határozottan jobban vagyok. Még van két fontos meccsünk, biztos vagyok benne, hogy a testem újra százszázalékos lesz a játékra” – idézte a napilap Knorrt, aki szerint nem érdemes titkolózni az egészségügyi állapotával kapcsolatban, mert nem ezen múlik a játéka.

A 23 éves irányítón egyébként valóban nem látszott, hogy problémája lenne, az egész Európa-bajnokságon nem volt olyan mérkőzése, amin hat gólnál kevesebbet dobott volna. A Németország-Magyarország középdöntős találkozóra 20:30-tól kerül sor, a házigazda 3, a magyar csapat 4 ponttal áll a csoportban.

Kapcsolódó
Németveréssel jutna Eb-elődöntőbe a magyar férfi kézilabda-válogatott
Ligetvári Patrik szerint a rivális legnagyobb erőssége a kapuspárosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik