Sport

Fájó vereségbe szaladt bele a Fradi, nagyon megverték a Debrecent

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Az elmúlt idényben döntős FTC-Rail Cargo Hungaria 28-26-ra kikapott a vendég Krim Mercator Ljubljanától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, szombaton.

Kiemelt jelentőségű volt az összecsapás a továbbjutásért zajló versenyfutásban, fontos hiányzóval várta ugyanakkor a meccset a budapesti csapat, miután vezére, a jelenlegi BL-kiírásban a góllövőlistán harmadik helyen álló Andrea Lekic csuklósérülés miatt nem volt ott a keretben.

A pályán hiányában a fiatalokra hárult a felelősség: Simon Petra kezdett a poszton, és először volt BL-keretben Horváth Fanni. A kapuban Janurik Kinga kezdett a Ferencvárosnál, védéssel indította a találkozót, az első percekben azonban a szlovén csapat volt pontosabb (2-5). Majdnem 17 perc pergett le, amikor 7-7-nél utolérte riválisát a Ferencváros, ezután azonban a következő idénytől zöld-fehérben kézilabdázó orosz Darja Dmitrijeva vezérletével négygólosra hizlalta előnyét a Ljubljana (10-14). Érkezett a kapuba Böde-Bíró Blanka, a pihenőre háromgólos vendég előnnyel vonultak a felek, az olimpiai bajnok Dmitrijeva a szünetig hétszer talált be.

A második félidőben hat perc leforgása alatt 21-15-re távolodtak el a vendégek Allan Heine csapatától, amely nem tudott gyorsan, könnyen gólokat szerezni, szemben riválisával. A játékrész derekára összeállt a ferencvárosi védekezés, Dmitrijeva és Itana Grbic azonban remekelt az ellenfélnél. A hajrához közeledve két gólra zárkózott a házigazda (25-27), majd a feszült végjátékban Böde-Bíró hétméterest, Janurik ziccert hárított, volt ferencvárosi kapufa és üres kapura kihagyott egész pályás ljubljanai kísérlet, az utolsó két percre egy találatra olvadt a több mint tíz percig gólképtelen Krim előnye.

Klujber Katrin egyenlítési kísérlete során fejbedobta a szlovén csapat kapusát, így két percre kiállították, emberhátrányban pedig már nem tudott egalizálni a Ferencváros, főleg, mert az utolsó támadás kezdetén eladta a labdát és gólt kapott belőle.

Dmitrijeva és Itana Grbic egyformán kilenc találattal zárta a találkozót, ferencvárosi részről Klujber nyolcszor, Kukely hatszor volt eredményes. Janurik 7, Böde-Bíró 3 lövést hárított.

A találkozóval egyidőben rendezett Brest Bretagne-Bietigheim mérkőzésen 37-30-as hazai siker született. A német gárdában a sérült Szikora Melinda, illetve az idényben a BL-ben már pályára lépett, legkorábban az egyenes kieséses szakaszban bevethető Háfra Noémi nem volt keretben, ott volt viszont Faluvégi Dorottya.

Nagyon elverték a Lokit

A DVSC Schaeffler vendéglátóként 35-22-re kikapott az Odense együttesétől.

Planéta Szimonetta sérülés miatt kihagyta a találkozót, amelyet nem kezdett jól a házigazda: az Odense határozott, a labdás játékosra nagy nyomást helyező védekezése nyomán négygólos sorozattal kezdte az összecsapást. Öt és fél percet kellett várni az első debreceni találatra, miközben a DVSC kihagyott hétméterest és 0-2-vel tudott le egy emberelőnyt. Szilágyi Zoltán együttese támadásban sokat hibázott, gyakran lövésig sem jutott el, így a 14. percben a vendégek 10-3-as előnyénél már másodszor kényszerült időkérésre a hazaiak vezetőedzője. A gyorsabban és pontosabban kézilabdázó Odense 11 perces debreceni gólcsendet kihasználva 13-4-re lépett el. Ezt követően viszont elkezdett éledezni a Debrecen – ezzel egyidejűleg megérkezett a meccsbe a szurkolótábora is –, a hajdúsági alakulat innen egy 5-0-s periódussal zárkózott fel mínusz négyre, pihenőre pedig a belátható távolságot jelentő háromgólos lemaradással vonulhatott a magyar együttes.

A fordulást követően ismét bennragadt az öltözőben a Loki, nyoma sem volt a szünet előtti határozott játékának, több kézilabdázója képességei alatt teljesített. Ennek következtében 21-14-re elhúzott az Odense (14-21), csupán Kácsor Gréta góljai és Catherine Gabriel védései állították meg időlegesen a különbség további növekedését.


Közelebb azonban nem tudott kerülni a fásult házigazda, az Odense pedig büntetett: 11 perccel a dudaszó előtt 29-19-nél elérte a tízgólos különbséget, amelyért az első játékrészben – sikertelenül – már támadhatott egyszer. Innen pedig már nem volt visszaút Szilágyi Zoltán együttesének, amelynek 13 gólos vereségével is megmaradt az esélye, hogy már szombaton (ma) továbbjusson a csoportkörből, amennyiben a Győr a papírformának megfelelően két pontot visz haza Podgoricából.

Kácsor a mezőny legeredményesebbjeként kilencszer volt eredményes, Gabriel kilenc lövést hárított. Az Odense leggólerősebb játékosa Mie Höjlund volt hét góllal, őt választották a találkozó legjobbjának.

Bajnokok Ligája, 11. forduló

A csoport:
DVSC Schaeffler-Odense HB (dán) 22-35 (12-15)

 

B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 26-28 (14-17)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik