Sport

„Mintha a jégkrémes bohóchoz beszéltem volna” – még a dánok sem értik, miért vették el a svédek gólját az Eb-rangadón

Claus Bergmann / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Claus Bergmann / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A világbajnok dánok nyerték a címvédő svédek elleni rangadót a németországi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, azonban a végeredmény elég vitatható módon alakult ki. Eleve egy hosszas videózás után elvettek egy gólt Dániától (passzívnél egy passzal több volt a kelleténél), majd a svédek ugyan az utolsó pillanatban betaláltak, Oscar Bergendahl gólját utólag érvénytelenítették, az indoklás szerint azért, mert az elzárást adó Hampus Wanne belépett a kapu előtti területen belülre.

Mindezt azonban nem magától tette, hanem belökték.

A svédek természetesen vitatták az ítéletet, a cseh játékvezetői páros (Vaclav Horacek és Jiri Novotny fújt) azonban hajthatatlan volt, így a dánok lejthettek örömtáncot. „Nem értem, ahogy én láttam, belökték a hatoson belülre” – mondta utólag Bergendahl, míg Jim Gottfridsson úgy nyilatkozott, mély levegőt kellett vennie, amikor a játékvezetők elmagyarázták neki, miért érvénytelenítették a gólt, így nem mondott olyat, amit később megbánt volna.

Mintha a jégkrémes bohóchoz beszéltem volna

jegyezte meg Gottfriddson az ismert svéd jégkrémmárka figurájára utalva.

A meccs összefoglalója:

Még a dán szakértők is a svédeknek adtak igazat. A játékosként világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Anders Eggert a TV2-nek mondta azt, hogy szerinte szabályos gólt vettek el a riválistól.

Őrült szabály. Hampus Wanne ott állt, Simon Hald belökte őt, és ezt látták szabálytalannak. Pedig, ha valami az volt, az a lökés, erre Wannéra fújtak, a semmire

– mondta Eggert.

Mivel maradt a 28-27, így a dánok hibátlanul vezetik a középdöntős csoportjukat, míg a svédeknek a portugálokhoz hasonlóan négy pontjuk van.

Kapcsolódó
Nagy László: Az osztrákok elleni vereség fájóbb a szokásosnál
Nagy László csapatvezető szerint az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak nincs más választása, mint talpra állni az osztrákokkal szembeni, csütörtöki vereség után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik