Sport

Leköpte a vendégeket, be kellett nyugtatózni a mentális gondokkal küzdő olimpiai bajnokot

Roberto Tommasini / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Matthias Mayert kórházba kellett vinni a fogadásról
Roberto Tommasini / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Matthias Mayert kórházba kellett vinni a fogadásról
Kellemetlen eset történt az osztrák alpesisí-válogatott szállodájában a kitzbüheli versenyhétvége előtt: a háromszoros olimpiai bajnok Matthias Mayer egy kormányzói fogadáson okozott botrányt. Az eset végül orvosok és a rendőrség bevonásával oldódott meg.

A Kleine Zeitung szerint az eset csütörtökön, Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria kormányzója fogadásán történt. A 33 éves, pályafutását valamivel több, mint egy éve befejező sportember felmászott egy székre, kiabált, állítólag leköpte a vendégeket, és kiborította a bort.

Végül a biztonsági őrök fogták le, a síválogatott helyszínen lévő orvosa pedig nyugtatóinjekciót adott neki. Végül a rendőrség vitte el, és szállította kórházba.

Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy Matthias Mayer továbbra sem oldotta meg a régóta küzdő egészségügyi problémáit. Mindig is támogattuk, reméljük, hogy a lehető leghamarabb visszatér szenvedélyéhez, a síeléshez

– írta közleményében az Osztrák Sí Szövetség.

Mayer a pályafutása során 11 győzelmet aratott világkupa-versenyeken, az olimpiákon pedig három aranyat nyert: 2014-ben, Szocsiban lesiklásban, 2018-ban és 2022-ben pedig szuper-G-ben nem talált legyőzőre. De Pekingben szerzett még egy bronzot is lesiklásban.

2022., december 29-én aztán pár órával a bormiói világkupa-viadal előtt váratlanul bejelentette visszavonulását.

A hírek szerint az osztrák lesiklók tanácsadójaként tevékenykedő sportember a hírek szerint nagyn komoly mentális problémákkal küzd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik