Sport

Bravúr az Australian Openen: Marozsán kiemelt teniszezőt ejtett ki

David Gray / AFP
David Gray / AFP

Marozsán Fábián három szettben legyőzte a 22. helyen kiemelt argentin Francisco Cerúndolót és bejutott az Australian Open harmadik fordulójába. Ott a 12. helyen rangsorolt Taylor Fritz lesz az ellenfele.

Eső miatt csúszás volt a szerdai programban, így magyar idő szerint kora reggel lépett a 13-as pályára az első fordulóban Marin Cilicet búcsúztató Marozsán és argentin ellenfele. Az első szettben ugyan eljutott bréklabdáig mindkét teniszező, ám fogadóként egyikük sem szerzett pontot, így következett a rövidítés. Ez Marozsán minibrékjével indult, és ugyan tartogatott még fordulatokat a tie-break, a magyar játékos a második játszmalabdáját már kihasználta.

A második játszma eleje nem az adogatókról szólt, az első három gémben a fogadó nyert, kétszer is Marozsán. A játékrész közepén volt egy gém, amely során Cerúndolo négy bréklabdát is hárított, de Marozsán az ötödiket már kihasználta az 5-2-es vezetésért, de utána rögtön elveszítette a saját adogatását.

Összességében azonban magabiztosan nyerte a második szettet is, és ugyan a harmadikban 2-0-s hátrányba került, a következő hat gémet megnyerte, így két óra egy perc alatt kiharcolta a továbbjutást.

A világranglistán elfoglalt 67. helyével a legjobb magyarnak számító Marozsán Fábián karrierje során először jutott be egy Grand Slam-tornán a legjobb 32 közé, legutóbb a US Openen a második körben esett ki. Az ellenfele a 12. kiemelt Fritz lesz, aki mindössze 88 perc alatt abszolválta ezt a fordulót.

A meccs fontosabb statisztikái.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik