Sport

Magyar kéziedző a szerbverés után: Ilyen játékosokkal jó dolgunk van

Czeglédi Zsolt / MTI
Chema Rodríguez elégedett lehet, a magyar válogatott bejutott a középdöntőbe
Czeglédi Zsolt / MTI
Chema Rodríguez elégedett lehet, a magyar válogatott bejutott a középdöntőbe
Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetség kapitánya szerint csapata hozta azt, amit előzetesen elterveztek, így sikerült egy góllal legyőzni Szerbiát és bejutni az Európa-bajnokság középdöntőjébe.

„A mérkőzés során a két csapat közti különbség is kiütközött, annak is köszönhetően, hogy mindenki szívvel küzdött. Büszke vagyok a csapatra, megérdemlik ezt a győzelmet. Ők voltak a főszereplők, mi adjuk a támogatást, a hátteret, de nekik kell megvalósítani a mi elképzeléseinket. Ilyen játékosokkal pedig jó dolgunk van nekünk, edzőknek” – idézte Chema Rodríguezt a szövetség hivatalos honlapja.

A mérkőzést kilenc góllal záró beállós, Bánhidi Bence szerint ezen a mérkőzésen mindenki 200 százalékon ment.

Az első meccs után mind támadásban, mind védekezésben sokat javultunk, tudtuk, hogy teljes koncentráció kell a szerbek ellen, hiszen mind úgy készültünk, hogy ez a meccs olyan, mintha döntőt játszanánk, miután a csoportból való továbbjutás múlt rajta.

Játék szempontjából meglehetősen színes a repertoárunk, és még van a tarsolyban, amit a későbbiekre tartogat az edzői stáb. Ezekben a játékelemekben mi mind bízunk, emiatt tudjuk ilyen sikeresen alkalmazni őket a pályán.”

Bartucz László, a magyar válogatott kapusa szenzációsan szállt be a mérkőzésbe, és még egy hihetetlen bravúrt is bemutatott.

„Annyi minden kavarog a fejemben. Sok dolog történt az elmúlt nyolc évben, amióta utoljára itt lehetettem a válogatottnál, a mai nap visszaadott mindent ebből. A srácok fantasztikus munkát végeztek védekezésben, én a videók alapján készültem, ezeknek köszönhetően, remélem, nemcsak ösztönösen, hanem tudatossággal sikerült ilyen teljesítményt nyújtanom.

Ennek ellenére persze nem ülünk a babérjainkon, szeretnénk mindenben fejlődni.

Kapcsolódó
Bartucz- és Bánhidi-parádéval győzött, továbbjutott a kéziválogatott az Eb-n
A csereként beszállt kapus szenzációsan védett, a beállós pedig tíz lövésből tíz gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik