Sport

„Hajótöréssel kezdődött az Eb, hosszú évek legborzasztóbb meccse” – ripityára verték az olimpiai és világbajnoki bronzérmest

UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A legutóbb ezüstérmes spanyol válogatott 39-29-re kikapott a horvát csapattól a férfi kézilabda Európa-bajnokság pénteki játéknapján.

Már a végeredmény is meghökkentő, de a spanyol csapat teljesen csődöt mondott a szombati, első fordulós nyitómeccsén. Az első félidőt 5-1-es, a másodikat 6-1-es sorozattal kezdő horvát együttes gyakorlatilag átgázolt az olimpiai és világbajnoki bronzérmesen.

Spanyolország hajótörést szenvedett! A horvátoknak minden ment, a spanyoloknak végképp semmi, és a nagyon kemény, 10 gólos vereség  már az elején megnehezíti a nagyon megerőltető tornát, és azonnali, hatalmas javulásra lesz szükség

– írja a Mundo Deportivo.

A Marca különösen a védelmet okolja a történtekért, ami nem csoda, hiszen 39 gól önmagában is nagyon sok, de a 95 százalékos lövéshatékonyság is meglepő adat. Ehhez hozzá tartozik még, hogy a két spanyol kapus összesen egyetlen védést mutatott be. Spanyolország még soha nem kapott ennyi gólt Eb-meccsen, legnagyobb verését kapta Eb-meccsen és összességében 2009 óta nem szaladt bele ekkora pofonba.

Összességében ezek alapján valóban gyászos a spanyolok mérlege, de még ennél is nagyobb vereség lehetett volna, ha a horvát kapusok elkapják a fonalat, mert Matej Mandic (27.78%) és Filip Ivic (16.67%) sem brillírozott.

Végeredmény – Férfi kézi-Eb, B csoport

Horvátország-Spanyolország 39-29 (18-14)
Ausztria-Románia 31-24 (15-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik