Sport

Elgázolta a briteket, az ötödik helyért játszhat a magyar női pólóválogatott

Szigetváry Zsolt / MTI
Keszthelyi Rita és Vályi Vanda összesen hat góllal vette ki részét a nagy győzelemből
Szigetváry Zsolt / MTI
Keszthelyi Rita és Vályi Vanda összesen hat góllal vette ki részét a nagy győzelemből
A magyar női vízilabda-válogatott csütörtökön 21-5-re legyőzte a brit csapatot, így az ötödik helyért játszik az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon. Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a szombati zárónap helyosztóján az olimpiai házigazda franciákkal találkozik.

A magyarok már az első negyedben érvényre juttatták az erőviszonyok közti különbséget, és Keszthelyi vezetésével 7-1-es előnyre tettek szert. Hasonló mederben csordogált tovább a mérkőzés, a második negyed legemlékezetesebb jelenete az volt, amikor Neszmély hárította a rivális ötméteresét.

A harmadik felvonásban főként védekezésben mutatott be néhány feltűnően könnyed és szép megoldást a magyar csapat, amely akárcsak a másodikat, ezt a negyedet is 4-1-re nyerte.

A záró nyolc percre Magyari kapott lehetőséget a kapuban, a britek azonban egy remek centergóllal neki is betaláltak. Ugyan a magyaroktól jöttek a gólok ebben a negyedben is, de több hiba is becsúszott az akciókba, a vége így is 21-5-ös győzelem lett.

Az már korábban, az olaszok elleni negyeddöntős vereséggel eldőlt, hogy a magyar válogatott nem szerez olimpiai kvótát az Eb-n, erre az utolsó lehetősége a februári, dohai világbajnokságon lesz.

Vízilabda, Európa-bajnokság, nők, az 5-8. helyért

Magyarország – Nagy-Britannia 21-5 (7-1, 4-1, 4-1, 6-2)
gól: Keszthelyi 5, Szilágyi 3, Faragó 3, Tiba 3, Rybanska 2, Kuna 2, Vályi 1, Parkes 1, Mahieu 1, illetve Rogers 2, Falvey 1, Perkins 1, Brown 1


Franciaország – Horvátország 12-10 (3-3, 3-2, 4-2, 2-3)

 

elődöntők:
Hollandia – Olaszország 7-6 (1-1, 2-2, 2-2, 2-1)
Spanyolország – Görögország 13-5 (4-1, 1-1, 4-1, 4-2)

(MTI)

Kapcsolódó
Még nincs olimpiai kvóta, elbukta az Eb-negyeddöntőt a női vízilabda-válogatott
A legjobb nyolc között egy góllal kikapott az olaszoktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik