Sport

Marozsán nem tudott mit kezdeni az első kiemelt szerváival

WANG Zhao / AFP
WANG Zhao / AFP

Marozsán Fábián búcsúzott a nyolcaddöntőben a 661 500 dollár (232 millió forint) összdíjazású aucklandi keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán karriercsúccsal 65. játékos a francia Gael Monfils felett aratott diadala után, a 16 között a lehető legnehezebb ellenféllel találkozott az első helyen kiemelt Ben Shelton személyében.

A 21 éves amerikai tavaly robbant be az elitbe, elődöntőt vívott a US Openen, és az idény során egy ízben 240 km/órás sebességgel adogatott.

Korábbi egyetlen összecsapásukat a balkezes rivális nyerte májusban a cagliari challenger-versenyen.

A második csatában a 24 esztendős magyar rögtön elvette ellenfele szerváját , ám az amerikai egyből visszabrékelt. Egy újabb szoros gémben 3:2-nél ismét a rivális brékelt, aki aztán végigvitte előnyét, és hozta a szettet. A második játszmában egyszer remegett meg adogatóként Marozsán keze, és Shelton egyből élt a lehetőséggel.

A pörgős mérkőzésen kevés hosszabb labdamenet alakult ki, azok viszont látványosak voltak, kreatív megoldásokkal mindkét oldalon, de mivel a meccs képét a nagy adogatások határozták meg, alig 72 perc alatt lezárult a találkozó.

„Túl gyorsnak éreztem Shelton szerváit, nem is tudtam velük mit kezdeni, és ha kialakult egy labdamenet, akkor sem mindig sikerült azt a javamra fordítani.

Sajnos rendre a pálya közepére tettem a labdákat, talán még mindig az alapozásom hiányosságai és a kimaradt edzések miatt, talán másért, de nem volt igazán önbizalmam meghúzni az ütéseket oldalra

– mondta Marozsán.

A jelenleg legmagasabban rangsorolt magyar teniszező szerint ahhoz, hogy ilyen helyzetekben is fel tudja venni a ritmust a Ben Sheltonhoz hasonló stílusú játékosokkal szemben, a játékelemek további gyakorlásán túl a profi teniszhez szükséges mentalitás átfogó fejlesztésére van szükség.

Marozsán legközelebb az Australian Open vasárnap rajtoló főtáblás küzdemeiben lesz érdekelt.

eredmény, nyolcaddöntő:

Ben Shelton (amerikai, 1.) – Marozsán Fábián 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik