Sport

Minden sportoló rémálma: a hazai Eb előtt napokkal sérült meg a német kézis

Frank Molter / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Frank Molter / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Sokkoló hírt kapott a német kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Alfred Gislason, ugyanis csapata legtapasztaltabb játékosa, Patrick Groetzki megsérült és kihagyja a hazai rendezésű Európa-bajnokságot.

Szombaton Németország Portugália ellen játszott felkészülési mérkőzést, amit 35-31-re meg is nyert, azaz sikeres volt a főpróbája a szerdán rajtoló, hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt. Az öröm azonban keserédes, ugyanis megsérült Patrick Groetzki, akinek ki kell hagynia a tornát.

A 34 éves jobbszélső az ősszel talpsérülést szenvedett, ám olyan jól haladt a felépülése, hogy még időben, december közepén visszatért klubjába, a Löwenbe. A sérülése azonban kiújult, a válogatott orvosai szerint pedig lehetetlen, hogy pályára lépjen az Eb-n, már el is hagyta a csapatot, és további vizsgálatokra Mannheimbe utazott.

Először is, ez egy rendkívül keserű diagnózis Patrick számára, ami elég hátrányosan érinti a válogatottat és a Löwent is. Együttérzünk vele, és mielőbbi felépülést kívánunk neki

mondta a német szövetség elnökségi tagja, Alex Kromer, aki azt is elárulta, gondolkodnak a megoldáson, ugyanis január 9-ig van lehetőségük leadni a végleges keretet az európai szövetségnek. A német keret jelenleg 17 játékosból áll, a mérkőzésekre 16 kézis nevezhető.

Groetzki a német csapat legrutinosabb tagja volt, ugyanis 172-szer szerepelt már a válogatottban. Tagja volt a 2016-ban olimpiai bronzérmet nyert csapatnak, és két tekintetben is társrekorder a német válogatottban: Silvio Heinevetterhez hasonlóan hét vébén is játszott, valamint 51 meccse van a világbajnokságokon, csakúgy, mint Christian Schwarzernek.

Patrick Groetzki egész felnőttkarrierjét a Rhein-Neckar Löwennél töltötte, 2007 óta erősíti a csapatot, amelynek a csapatkapitánya. Kétszer nyerte meg a német bajnokságot a Löwennel, a hazai kupasikerek mellett pedig EHF Kupa-győzelem részese is volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik