Sport

Második Eb-meccsükön is elbuktak a magyar női pólósok

Szigetváry Zsolt / MTI
Keszthelyi-Nagy Ritáék ezúttal a hollandoktól szenvedtek vereséget
Szigetváry Zsolt / MTI
Keszthelyi-Nagy Ritáék ezúttal a hollandoktól szenvedtek vereséget
A magyar női vízilabda-válogatott 14-11-es vereséget szenvedett a világbajnok holland csapattól az Eindhovenben zajló Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

A magyarok az első két támadásuk során fórba kerültek, de nem éltek a lehetőséggel, a hollandok pedig egy lefordulás után megszerezték a vezetést. Mindkét oldalon sok volt a hiba az összjátékban, de jött Keszthelyi, aki inkább senkit sem vont be és egyedül fejezte be az akciót.

A házigazda egy, a támadóidő lejártakor muszájból eleresztett távoli lövéssel került újra előnybe, majd létszámfölényben növelte azt, kilenc másodperccel a dudaszó előtt pedig hárommal ellépett. Az összképhez tartozik, hogy az első negyedben elképesztően egyoldalú volt a bíráskodás, az öt kiállítás mellett négy kontrát is ítéltek a magyarok ellen (4-1), írta tudósításában az MTI.

A második felvonás is kihagyott magyar fórral indult, a túloldalon viszont Wolves három magyar között fordult rá centerből és lőtt gólt. A negyednek ezúttal több mint a fele pörgött le magyar találat nélkül, amikor Parkes centerből rázta le emberét és húzta a labdát a kapuba. A magyarok védekezésben jól teljesítettek – sorra maradtak ki a holland emberelőnyös helyzetek –, elöl pedig Gurisatti használta ki gyorsan a kettős előnyt. Garda kevesebb, mint fél perccel a félidő előtt egy távoli góllal faragta minimálisra a különbséget (5-4).

A hollandoknak majd egynegyednyi gólcsendet sikerült megtörniük Van der Sloot átlövésével. Mihók Attila a következő fór megjátszása előtt időt kért, de Keszthelyi lövése elakadt a hazai kezekben. Leimeter szintén e4mberelőnyben gyönyörűen pattintott az elsüllyedő kapus fölött a hálóba, hátul pedig újra Magyari avatkozott közbe remekül hátrányban, de Van de Kraats ötméteresével szemben már tehetetlen volt. A válaszra nem kellett sokat várni, Faragó a bal oldalról másolta le Leimeter mozdulatát, így tapadt ellenfelére a magyar csapat, amely újra remekelt hátrányban.

A hollandok egy újabb kontrát követően fordultak le és találtak be, majd Gurisatti góljába fújtak bele a bírók, a lerohanást pedig a negyedik gólját szerző Rogge fejezte be egy szép ejtéssel (9-6). Garda ötméteresből szépített, de a hollandok egy kiállítás után – amikor is Rybanska kipontozódott – válaszoltak. A magyarok kilenc századmásodperccel a dudaszó előtt újra betaláltak, Garda bombája a kapufáról a kapus hátára vágódott, majd kapuba csorgott (10-8).

A záró nyolc perc Szilágyi emberelőnyös góljával indult, majd a hollandok szintén fórból válaszoltak. Ezt követően újra Garda érkezett és megcsillantotta óriási lövőerejét, a holland védők és a kapus is csak a fejét tudta megmozdítani.

Az akció után azonban videózni kellett, az előző holland támadásnál ugyanis Magyari gyanús körülmények között védett, a VAR-vizsgálatból pedig kiderült, hogy már bentről húzta ki a labdát, így a minimális különbség helyett háromgólos lett a különbség öt perccel a vége előtt.

Keszthelyi ötméteresből szépített, majd nagyszerűen szerzett labdát, az indítás azonban a megúszó Vályinak egy kicsit hosszú lett. A holland közönség az Eb során először ütemes szurkolásba kezdett – érezte, hogy erre most szüksége van az együttesnek –, Wolves pedig közelről behúzta a fórt. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó, amelyet Keszthelyi szép ejtése zárt le.

Ez azt jelenti, hogy a pénteken a görögökkel szemben is alulmaradó magyar csapatnak, amely a papírforma alapján a vasárnapi zárókörben várhatóan simán legyőzi a horvátokat és csoportja harmadik helyén végez, hétfőn a negyeddöntőbe jutásért is medencébe kell ugrania.

A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a holland és a szintén vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez ötkarikás indulási jogot.

Vízilabda, Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló

Hollandia – Magyarország 14-11 (4-1, 1-3, 5-4, 4-3)
gól: L. Rogge 4, van der Sloot 3, van de Kraats, Wolves 2-2, van der Meijden, B. Rogge, Keunin 1-1, illetve Keszthelyi, Garda 3-3, Parkes, Gurisatti, Leiemter, Faragó, Szilágyi 1-1

 

Görögország – Horvátország 25-8 (5-4, 7-1, 6-1, 7-2)

 

A csoport állása:
1. (már negyeddöntős) Hollandia 6 pont (38-16)
2. (már negyeddöntős) Görögország 6 (39-20)
3. Magyarország 0 (22-28)
4. Horvátország 0 (14-49)

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik