Sport

Újabb magyar kézilabdázó szerződött a német Bundesligába

Czeglédi Zsolt / MTI
Kuczora Csenge hat év után hagyja ott a Vác csapatát
Czeglédi Zsolt / MTI
Kuczora Csenge hat év után hagyja ott a Vác csapatát
A nyártól a német Thüringer HC-nál folytatja pályafutását Kuczora Csenge válogatott kézilabdázó. Az erfurti klub csütörtökön jelentette be honlapján, hogy a Vác balátlövője kétéves szerződést írt alá.

„Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy a Thüringer HC-nél folytathatom pályafutásomat. Hét éve játszom az NB I-ben, ez a mostani a hatodik szezonom Vácott. Bár szeretek itt lenni, mondtam a menedzseremnek, hogy ideje kipróbálnom magam külföldön. Több országból és klubból is hozott ajánlatot, de miután lehetőségem volt beszélni Herbert Müllerrel, nem volt kétségem afelől, hogy a THC-nél szeretném folytatni a pályafutásomat” – idézte a hivatalos honlap a válogatott átlövőt.

Nagyon inspiráló volt hallani azt az elkötelezettséget, energiát és profizmust, amellyel a kézilabdára gondol. Azt is nagyon éreztem a beszélgetés során, hogy nem csak egy játékost akar szerződtetni, hanem kifejezetten szeretne engem a csapatába.

Remélem, egy jó teljesítménnyel tudom viszonozni a bizalmát! A döntésemben ráadásul nagy szerepe volt annak, hogy a THC évről évre stabil és kiemelkedő eredményeket ér el mind a Bundesligában, mind nemzetközi szinten” – tette hozzá.

Kuczora a 2022/23-as szezonban az egymás elleni két Európa Liga-mérkőzésen összesen 11 gólt dobott a THC-nak.

Az átlövő 29 válogatottsága során 69 gólt szerzett, és tagja volt decemberben a dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokságon szerepelt csapatnak, amely kijutott az olimpiai selejtezőtornára.

Kapcsolódó
Távozik posztjáról Európa legrutinosabb kézilabda-kapitánya
Herbert Müller 20 év után, pont egy hazai Eb előtt intett búcsút Ausztriának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik