Sport

A 24.hu fotósának képe lett az aranyérmes magasugró kedvence a budapesti vébéről

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az atlétika egyik legnagyobb showmanje, az olasz Gianmarco Tamberi a budapesti világbajnokságon tette teljessé az éremkollekcióját:

  • volt már világ- és Európa-bajnok fedett pályán (kétszer-kétszer),
  • szabadtéren szintén kétszer nyert Eb-t,
  • 2021-ben pedig emlékezetes módon lett aranyérmes Tokióban, a katari Mutaz Essa Barshimmal kiegyeztek egy döntetlenben, és közösen álltak fel a dobogó tetejére, ami a 2021-es olimpia egyik, ha nem a legemlékezetesebb pillanata volt.

https://www.youtube.com/watch?v=8pzFZqUVjb4

A 31 éves olasz magasugró nagyon kiélezett fináléban lett aranyérmes Budapesten, az amerikai JuVaughn Harrisonnal szemben az döntött a javára, hogy a 236 centimétert elsőre vitte át. Tamberi a győzelem után hatalmas ünneplést csapott, megmártózott az akadályfutásnál használt vizesárokban, és barátait, stábtagjait, szeretteit végigölelgette a lelátón.

Kijutott az ölelésekből az édesanyjának is, az érzelmes pillanatot pedig megörökítette a 24.hu fotóriportere, Mohos Márton – hogy aztán Tamberi ezt a fotót nevezze meg kedvenceként a vébéről.

„Márton, sok fotódat láttam a világbajnokság után, és mindegyik csodálatos volt, igazán nehéz volt kiválasztani közülük a legjobbat. Ez egy igazán érzelmes, mély fotó, és azt hiszem, az emberek többsége sosem mondja el az édesanyjának, hogy mennyire büszke rá, vagy azt, hogy mennyire szereti.

A Márton által megörökített pillanat tökéletesen visszaadja az anyai szeretetet a fia iránt, és azt is, mennyire büszke voltam, hogy egy ilyen nagy sikert vele együtt élhettem át. Ez a kép nagyon sokat jelent nekem, és szerintem sokat ad azoknak is, akik megnézik

– mondta Tamberi.

Mohos Márton azt mondta, neki nem is kell már kifejtenie, hogy mi volt a fejében, amikor ellőtte azt a bizonyos képkockát, mert az olasz klasszis tökéletesen összefoglalta, és megtisztelőnek nevezte, hogy Tamberi az ő fotóját választotta ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik