Sport

Hat meccs alatt eladta magát, távozott a PLER BL-győztes kézise

Farkas Norbert / 24.hu
Christian Dissinger két hónap után távozik a PLER csapatától
Farkas Norbert / 24.hu
Christian Dissinger két hónap után távozik a PLER csapatától
Rövid életűnek bizonyult Christian Dissinger pestszentlőrinci pályafutása, az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes német balátlövő azok után, hogy októberben meglepetésre a magyar NB I sereghajtójához, a PLER-Budapesthez igazolt, máris továbbállt.

„Nem a legjobb zárása az évnek, de talán jobb így, mint rossz hírrel kezdeni a 2024-et… Christian Dissinger elmondása szerint visszautasíthatatlan ajánlatot kapott egy másik klubtól, ezért elhagyta csapatunkat. Köszönünk mindent és sok sikert kívánunk neki – mi pedig csak előre nézünk, és természetesen megpróbáljuk pótolni őt a téli időszakban” – írta közösségi oldalán a magyar csapat.

Börcsök Csaba szakosztályvezető csalódottan nyilatkozott Dissinger távozásával kapcsolatban.

„Mióta Christian megérkezett hozzánk, próbáltunk neki mindent megadni, jól is érezte magát nálunk, beilleszkedett a csapatba a pályán és azon kívül is, de elmondása szerint visszautasíthatatlan ajánlatot kapott egy másik klubtól. Szerettünk volna ezzel az ajánlattal versenyezni, de sajnos nem tudtunk. Köszönünk Christiannak mindent, amit eddig a PLER-ért tett.

Őt nem lehet egy az egyben pótolni, főleg nem télen, pár nap alatt, de dolgozunk azon, hogy megerősítsük a keretet.

Dissinger az utóbbi években kereste a helyét, a Vardarral 2019-ben Bajnokok Ligáját nyert, aztán két évet a Dinamo Bucurestinél töltött úgy, hogy a második szezonban nem számítottak rá a román klubnál. Egy rövid katari kitérő után jött a PLER-Budapest megkeresése.

„Egy olyan klubhoz kerültem, amelynek komoly ambíciói vannak, hogy feljebb léphessen. Adott egy fiatal, éhes csapat, ahol a játékosok dolgozni akarnak. Azt hiszem, ez a fő ok, amiért idejöttem” – nyilatkozta a 24.hu-nak adott interjújában.

Dissinger nagyszerűen illeszkedett be a csapatba, vezérletével a PLER sorozatban három mérkőzést is megnyert, és elmozdult az utolsó helyről. A német átlövő hat mérkőzésen 36 gólig jutott, fel is keltette más csapatok figyelmét.

Információnk szerint a Tatabánya is szívesen látná soraiban, de az is elképzelhető, hogy távozik Magyarországról.

Kapcsolódó
„A végcél nem az, hogy kerekesszékben végezze az ember” – egy klasszis kézis kalandja Pestszentlőrincen
Nagy feladatot vállalt magára az NB I sereghajtójának olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes balátlövője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik