Sport

Szájon csókolta ellenfelét a dartsos a nyolcaddöntőt érő győzelme után

Tom Dulat / Getty Images
Tom Dulat / Getty Images

Újabb nagy búcsúzó a dartsvébén: kiesett a 2021-es világbajnok, ötödik kiemelt Gerwyn Price.

A közönséget stílusával megosztó walesi játékost az északír Brendan Dolan győzte le, aki az első szettben produkált egy 130-as és egy 144-es kiszállót is, utóbbival söpörte be a játszmát 3-2-re.

Price 3-1-gyel egyenlített, majd a harmadik szettben három dobása volt arra, hogy átvegye a vezetést, ám végül újra Dolan került előnybe, Price pedig bosszúsan rázta a fejét.

A walesi egy 3-0-s szettel ismét egyenlített, de a nagyon szoros ötödik és hatodik játszma is Dolané lett, aki így visszavágott a 2021-es vébén elszenvedett vereségért. Akkor szintén a 3. fordulóban találkoztak, és Price jutott tovább, majd később meg is nyerte a tornát.

A csütörtöki játéknap legnagyobb bravúrját a harmadik kiemelt Luke Humphries mutatta be, aki 1-3-ról fordította meg a német Ricardo Pietreczko elleni meccsét.

„Gyenge teljesítmény volt, az sem segített, hogy két különböző nyílkészlettel játszottam, és egy ideig nehéz volt kezelnem, hogy a közönség többsége ellenem szurkol, de a végére ezzel is megbirkóztam. Teljesen elveszett voltam, semmi jele nem volt annak, hogy sikerül visszajönnöm a meccsbe, de végül mégis összekaptam magam” – nyilatkozta Humphries. Pietreczko kiesése azt jelenti, hogy nincs már versenyben német dartsos a tornán.

Jó kis meccset vívott egymással Daryl Gurney és Ricky Evans. A villámgyors dobásai miatt Rapid becenévre hallgató Evans 2-1-re vezetett, amikor Gurney összerakta a játékát, és zsinórban három szettet behúzva megváltotta a helyét a nyolcaddöntőben.

A meccs után Gurney szokatlan módon vigasztalta ellenfelét, akit szájon csókolt.

Pénteken négy világbajnok is színpadra lép az Alexandra Palace-ben, Raymond van Barneveld a délutáni, Gary Anderson, Michael van Gerwen és a címvédő Michael Smith az esti programban játszik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik