Sport

Darts-vb: Scott Williams világháborús nyilatkozata Németországban kiverte a biztosítékot

Fotó: Warren Little / Getty Images Hungary
Fotó: Warren Little / Getty Images Hungary

Az index szúrta ki azt az X-videót, ahol az látható, hallható, ahogy Scott Williams a német Martin Schindler elleni meccse után (4:3) adott interúja alatt is még akkora győzelmi mámorban úszik, hogy azt sem tudja melyik rendezvényen van, és igencsak átesik a ló tulsó oldalára. A harmadik fordulós PDC darts világbajnoki meccs után a Sky Sports riportere szokásosan megkérdezte a győztest, és az angol dartsos váratlanul a két, a saját nemzete szemszögéből győztes világháborút is beleszőtte a mondanivalójába.

A riporter, Emma Paton észnél volt, már az élő adás közben elnézést kért amikor azt mondta, Scott Williams először jutott PDC-világbajnokságon nyolcaddöntőbe, nyilván ezért a túlzott boldogsága.

Elnézést kérünk, ha bárkit megsértett a szavaival. Érzelmektől túlfűtött ez a délután…

– mondta a meccs után, amelyet Williams német ellenfele 2:0-ás vezetése után fordított meg, és amely után a Sky Sports hivatalos közleményben is elnézést kért a nem kívánatos sportolói összegzésért.

Scott Williams közösségi oldalát természetesen azonnal ellepték a felháborodott szurkolói hozzászólások. A világranglistán a vb előtt 52. helyen rangsorolt angol játékos később elismerte, hogy félreértésre adott okot a nyilatkozata.

Kaptam néhány egészen durva üzenetet a német szurkolóktól. Semmi személyeset nem takart a mondandóm, csak a közönséget próbáltam feltüzelni, butaság volt, elnézést érte. Büszke brit vagyok, ott vagyok a legjobb 16 között!

– mentegetőzött Williams a közösségi oldalán.

DARTS, PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON, A 3. FORDULÓ ÁGRAJZ SZERINT

Michael Smith (angol, 1.) –Madars Razma (lett, 32.)  4:1
Rob Cross (angol, 8.) –Jeffrey de Graaf (svéd)  4:2
Matt Campbell (kanadai)– Luke Littler (angol) 1:4
Michael van Gerwen (holland, 2.) –Richard Veenstra (holland)  4:0
Scott Williams (angol) –Martin Schindler (német, 26.)  4:3
Dave Chisnall (angol, 11.) –Gabriel Clemens (német, 22.)  4:1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik