Sport

A bokszrajongók egy sokkoló eredményt kaptak karácsonyra

Richard Pelham / Getty Images
Richard Pelham / Getty Images
Deontay Wilder meglepetésre kikapott Joshep Parkertől a Rijádban rendezett szupergálán, míg Anthony Joshua meggyőző győzelemmel jelezte, nem szabad még őt leírni.

A rijádi eseményen – amin azért voltak üresen maradt székek – több nagynevű bunyós is ringbe lépett, de mindenki a program két utolsó, nehézsúlyú ütközetét várta. Először Wilderé és Parkeré volt a szorító, az amerikai pedig egy koronával a fején érkezett meg a ringbe, noha már négy éve volt legutóbb, amikor meg tudta őrizni utoljára övét a WBC-nél. Az elmúlt két évben ráadásul csak egy szűk háromperces meccse volt, Robert Heleniust ütötte ki az első menetben 2022 októberében.

Nos, mindez meglátszott Wilder teljesítményén, aki csak árnyéka volt önmagának, átlagosan három pontos ütése volt csak menetenként. Közben az egyre magabiztosabban bunyózó Parkert edzője arra biztatta, menjen csak rá a kiütésre, és ugyan a KO elmaradt, egyhangú pontozással (118-111, 118-110, 120-108) az új-zélandi nyert, éy tényleg volt ekkora különbség kettejük közt.

Richard Pelham / Getty Images

Ezt követte Joshuáék meccse, a brit pedig Wilderrel szemben már az első pillanattól kezdve erős produkciót tett le az asztalra. Bár a svéd ellenfele megpróbálta tartani vele a lépést, Joshua egyre jobban belelendült,

az ötödik menetben 21 ütést is bevitt, miközben Wallin csak négyszer talált.

Ez volt az a pont, amikor Otto Wallin edzői stábja úgy döntött, ez a meccs eldőlt, és a komolyabb verést megelőzve bedobták a törölközőt.

Anthony Joshua kissé szétesettnek tűnt az Olekszandr Uszik elleni duplavereségét követően, de azóta három győzelmet is aratott. „A győzelmeket nem ünnepeljük, majd az öveket fogjuk” – mondta Joshua jelezve, hogy nagy tervei vannak, és Uszik, valamint Tyson Fury februári találkozója után még az is lehet, hogy a kihívók közt ott lehet.

A gála összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik