Sport

Befejezte pályafutását Dévai Boglárka Európa-bajnok tornásznő

Fotó: ANDY BUCHANAN / AFP)
Fotó: ANDY BUCHANAN / AFP)

Dévai Boglárka (a képen középen) két évtizedes, érmek tekintetében ínséges időszak után szerzett 2018-ban, Glasgow-ban, ugrásban Európa-bajnoki aranyérmet a magyar női tornasportnak. A tornásznő ugyan még csak 24 éves, azonban számos sérülése mellett az utóbbi időben inkább már a tanulmányaira fektette a hangsúlyt, nemrég pedig úgy döntött, befejezi sportpályafutását.

Ennek apropóján a világkupagyőztes (2017, Eszék, ugrás) sportolónőnek ünnepséget rendezett szülővárosa Szombathely, az egyesülete, a Delfin Sportiskolai SE, illetve a Szombathelyi Tornász Műhely, és a karrierbúcsúztatón egyúttal köszöntötték Dévai 40 éve az ezdői pályán dolgozó mesterét, Rácz Gábort is – számolt be a hungarysport.hu.

A szombathelyi eseményen a Magyar Tornaszövetség képviseletében Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, illetve pályatársként Kovács Zsófia háromszoros Európa-bajnok tornásznő is jelen volt.

Valami elmaradt

Az élsportoló rivaldafényben él. Mindaddig amíg szállítja az eredményeket a szurkolók követik, és a sportági szövetsége is a tenyerén hordozza, a versenyzővel kapcsolatos minden apró történésről, sikerről beszámol.

 

Így aztán a történet egyetlen szépséghibája, hogy ugyan az ünnepség kedd este zajlott, még szombaton sem találtunk információt a Magyar Tornaszövetség honlapján a korábbi sztárjuk visszavonulásának hivatalos bejelentéséről, valamiért elfelejtettek szövetségi szinten írásban is megemlékezni a magyar női tornasport egyik legereredményesebb versenyzőjéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik