Sport

Orbán Viktor aggodalmaskodik a magyar olimpiai szereplés miatt

Mohos Márton / 24.hu
Orbán Viktor természetesen ott volt a 2023-as atlétikai világbajnokságon is a Nemzeti Atlétikai Központban
Mohos Márton / 24.hu
Orbán Viktor természetesen ott volt a 2023-as atlétikai világbajnokságon is a Nemzeti Atlétikai Központban
Egyelőre csak aggodalmait tudja megfogalmazni Orbán Viktor a magyarok jövő évi, párizsi olimpiai szereplést illetően, a magyar miniszterelnök ugyanis bizonytalan kajak-kenu és az úszó szakágak teljesítményével kapcsolatban.

„Egyelőre csak aggodalmaskodom. Nem szokásom, de nyugtalanít egy érzés. Nem látom, mit tud a kajak-kenu, és nem látom, mit tud az úszás. Pedig ennek a két szakágnak a teljesítménye döntő befolyással van az olimpiai érmeink számára. Szurkolok, hogy sikerüljön megtalálni azoknak a világverő egyéniségeknek az utódait, akik az előző olimpiákon hozták az aranyakat, ám most már nem indulnak” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Szerinte nem lehet elvárni, hogy egyszerre minden sportág világszínvonalon teljesítsen, erre példának hozta fel, hogy egykoron apály volt vívásban, aztán az elmúlt időszakban, a Szilágyi Áron-féle nemzedékkel megjött a dagály.

Az úszóknál kiment Katinka, nem tudjuk, mi van Milákkal. Abban bízunk, hogy az Amerikában készülő Kós Hubert talán csodát tesz.

Úgy véli, valahol az ország nyilvánossága előtt nem ismert, ám fanatikus edzők azon dolgoznak, hogy a semmiből elővarázsoljanak újabb és újabb tanítványokat.

Ezért is jó magyarnak lenni

– állapította meg.

Az interjúból még kiderült, hogy

  • olimpiát akkor lehet rendezni, ha a nagy többség úgy érzi, eljött a pillanat.
  • Magyarországon minden fontos létesítmény elkészült, ami kell az olimpiához
  • Budapest olimpia nélkül nagy léptékekben már aligha tud fejlődni
  • szerinte a sors egy budapesti olimpiával tartozik a magyaroknak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik