Sport

„Nincs mit irigyelni a győri klubtól, még a szurkolóit, edzőit vagy a képzését sem”

Clicks Images/Getty Images
Hatadou Sako átigazolása felkorbácsolta az indulatokat.
Clicks Images/Getty Images
Hatadou Sako átigazolása felkorbácsolta az indulatokat.

Beszólt a Győri Audi ETO KC-nek a francia Metz első embere, miután kiderült, hogy Hatadou Sakóval a magyar csapatba igazol.

Thierry Weizman elnöknek nem tetszett, hogy ezt a klubot választotta a 28 éves kapus, ennek pedig hangot is adott a klub honlapján.

Nagy sajnálattal és szomorúsággal értesültünk, hogy Hatadou a győriekhez távozott, amely úgy tűnik, továbbra is vonzó a játékosok számára. Pedig ezt a csapatot az elmúlt szezonban kétszer is legyőztünk, nincs mit irigyelni a klubtól, még a szurkolóit, edzőit, vagy a képzését sem. Viszont egyáltalán  nem hibáztatom Hatadou-t,  megértem, hogy külföldön szeretne tapasztalatot szerezni. Sokat veszítünk, mert Hatadou nemcsak kivételes játékos, hanem rendkívüli ember is

– idézi a Metz weboldala Weizmant.

Az ETO-nak mindenképp szüksége volt egy új kapusra, mivel Silje Solberg szezon végén személyes okokból távozik. Így esett a választás Sakóra, aki a téli világbajnokságon aranyérmet nyert a francia válogatottal. Weiman frusztráltsága talán abból adódik, hogy Sako két év leforgása alatt a harmadik Metz-játékos, aki Győrbe igazol.

Kapcsolódó
Távozik a Győr világbajnok kapusa, de egy másik világbajnok jön a helyére
A győri klubvezetés úgy érzi, a piacon elérhető kapusok közül a legjobbat sikerült megszerezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik