Sport

Folytatta a menetelést a 16 éves tehetség a dartsvébén

Andrew Redington / Getty Images
Andrew Redington / Getty Images

Második meccsét is megnyerte a dartsvilágbajnokságon a 16 éves Luke Littler.

Littlerről a sportág legnagyobb legendája, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor azt mondta, még senkit nem látott ilyen fiatalon ennyire jónak. Az angol srácnak ez az első vébéje, és az első fordulóban esélyt sem adott a holland Christian Kistnek, aki mindössze két leget tudott fogni ellene.

A második fordulóban a vb 20. kiemeltje, Andrew Gilding volt Littler ellenfele, és az első szettet 3-2-re nyerte a tini.

A felek a második játszmát is elhúzták, ameddig csak lehet, végül a döntő legben Gilding 64-ről nem tudott kiszállni, Littler viszont 46-ról megtette ezt egy 14, dupla 16 kombóval.

A harmadik szettben Gilding feljavult, és 3-0-val szépített, de a negyedik játszmában Littler lezárta a meccset, amikor a negyedik leget besöpörte egy dupla tízes kiszállóval.

A 16 éves tehetség ezzel ott van a legjobb 32 között, vagyis 25 ezer fontot (nagyjából 11 millió forintot) már keresett a mostani vébén, de nem lesz esélytelen a harmadik körben, a kanadai Matt Campbell ellen sem. Igaz, Campbellnek is van már egy nagy skalpja, mivel a 13. kiemelt James Wade-et győzte le a második fordulóban.

Az esti program második meccsén újabb kiemelt búcsúzott, mivel Scott Williams 3-0-ra legyőzte a hetedik helyen rangsorolt Danny Noppertet.

A másik két csütörtök esti meccsen nem történt meglepetés, a tavalyi elődöntős Gabriel Clemens 3-1-re verte a hongkongi Lőng Man-lókot (Man Lok Leung), míg a 10. kiemelt Damon Heta szintén egy játszmát vesztett az angol Martin Lukeman ellen.

Heta játékánál csak a körszakálla volt jobb:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik