Sport

Személyes okok miatt távozik a Győri ETO világbajnoka

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A szezon végén, a nyáron távozik Silje Solberg, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kapusa. A 2020-ban igazolt, 33 éves norvég kézilabdázó és a klub közt hosszas tárgyalás zajlott, végül személyes okok miatt nem sikerült megegyezni.

„Idén nyáron, Silje várandóssága alatt jeleztük a prolongációs szándékunkat, azzal, hogy koncentráljon édesanyai feladataira, és majd Győrbe való visszatérése után beszélünk a részletekről. Októberben bele is vetettük magunkat a tárgyalási folyamatba, ahol kiderült, hogy családi okok miatt fontolóra vették a hazatérés lehetőségét, illetve esetlegesen csak rövidtávú szerződésben gondolkodnak klubunkkal. Ezen indokokat megértettük és el is fogadtuk, de elmondtuk, hogy a klub érdekeit mindenek előtt szem előtt tartva továbbra is hosszabb távra szeretnénk őt a csapatunkban tudni.

Mivel ezt nem tudták vállalni, ezért ezúttal minden szándékunk és igyekeztünk ellenére nem került sor a szerződéskötésre

nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője, aki megjegyezte, természetesen nem haragban váltak el, mert egyrészt a privát, családi dolgoknak az életben sokszor prioritást kell élvezniük, másrészt mivel a következő hónapokban Solberggel együtt fognak mindent megtenni a szezon céljainak elérése érdekében. Ugyanerre a játékos is ráerősített a nyilatkozatában.

A Győr vélhetően már a pótlásról is gondoskodott, ugyanis csütörtökre bejelentést ígért.

Kapcsolódó
Kézilabdasztár a visszavonulásáról: Vigyáznom kell a testemre!
Cristina Neagu azt kívánta társainak, hogy vezessék vissza Romániát a világ legjobb csapatai közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik