Sport

Megőrült a közönség a darts-vb első nagy meglepetését eredményező fordításnál

Tom Dulat / Getty Images
Tom Dulat / Getty Images

Először szerepel a dartsvébén a hongkongi Lőng Man-lók (Man Lok Leung), aki az első meccsét egyből emlékezetessé tette.

Lőng ellenfele a világranglistán 45. holland Gian van Veen volt, aki szintén először szerepelt a vébén, és aki kétszettes előnyre tett szert.

Lőngnek a második játszmában hét nyila is volt ahhoz, hogy megnyerje, és egyenlítsen, de nem zuhant össze attól, hogy nem jött össze neki, és a harmadik szettet 3-1-re nyerve meccsben maradt.

A hongkongi lendületben maradt, megbízhatóan szórta a 180-akat (tizenegyet dobott a meccsen), és egy újabb 3-1-es szettel egyenlített. Sőt a döntő játszmában is övé lett az első két leg, és bár Van Veen 47-ről kiszállva próbált belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, a közönség által támogatott Lőng lezárta a meccset.

A tornán ez mindössze a harmadik eset volt, hogy nem a favorit nyert, és eddig Lőngé a legnagyobb bravúr, mivel a fogadóirodák előzetesen 11-12-szeres szorzóval adták a győzelmét az Eb-elődöntős holland ellen.

A 24 éves Lőng 96,26-os átlagot produkált a meccsen, és a következő körben a 22. kiemelt német Gabriel Clemensszel találkozik, aki tavaly elődöntős volt.

A hétfő esti programban Thibault Tricole révén megszületett a vébék első francia győzelme, az ötödik kiemelt Gerwyn Price pedig 3-0-val ment tovább az angol Connor Scutt ellen.

A keddi meccsek 13.40-kor kezdődnek az angol Ian White és a japán Goto Tomoja összecsapásával, a délutáni program legnevesebb szereplője a 13. kiemelt, korábbi négyszeres vb-elődöntős James Wade lesz, este pedig bemutatkozik a tornán a háromszoros győztes Michael van Gerwen. A mérkőzéseket a Sport 1 élőben közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik