Sport

Eb-győztes kézis érkezését jelentette be a Szeged

Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP
Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP

Tobias Thulin a nyártól a Szeged kézilabdacsapatát erősíti majd, a svéd kapus hároméves szerződést írt alá. A klubhonlap a bemutatásában azt írja a 28 éves játékosról, hogy 2019-ig hazájában játszott, majd előbb Németországba, előbb a Magdeburg, majd a Stuttgart együttesébe igazolt. 2021-ben a Magdeburg előbbivel megnyerte az Európa Ligát,

majd a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon a svéd válogatottal aranyérmet szerzett.

2022 nyarán országot és csapatot váltott, a dán GOG Handbold csapatához igazolt, ahol azóta is szerepel. Idén dán bajnoki címet nyert. A 198 centiméter magas kapus az idei BL-szezon 10 meccsén 113 védést mutatott be – a legjobb mutatóval rendelkezik a kapusok között –, ez 31 százalékos védési hatékonyságot jelent. A 2022-2023-as idényben a legjobb hatékonysággal védett a kapusok rangsorában a Bajnokok Ligájában.

Tudom, még messze van a nyár, de már most nagyon várom, hogy elkezdhessem a munkát a srácokkal, részese lehessek egy izgalmas, új projektnek és pályára léphessek egy olyan közönség előtt, amely Európa egyik legjobb légkörét teremti meg minden meccsen.

Van bennem izgalom, hiszen egy olyan klubban szerepelhetek majd, amely nagy ambíciókkal rendelkezik, a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is a legmagasabb szinten versenyez. Ez egy komoly lépés a pályafutásomban, egy olyan csapatban szerepelhetek, amelyben garantált a fejlődésem, célom nem is lehet más, mint címeket szerezni, győzelmeket aratni” – idézi a szegediek honlapja Thulint.

Kapcsolódó
„Klujber Katrin Magyarország egyetlen világklasszisa” – rangsorolták az 50 legjobb női kézist
Nehéz vállalkozásba fogott két kézilabda-szakíró, akik úgy döntöttek, összeállítják a világ 50 legjobb női játékosának listáját. A rangsoron lehet vitatkozni, de azért ad bizonyos támpontot a jelenlegi állapotról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik