Sport

Kézi-vb: hosszabbításos dráma után megvan az első döntős

Jonathan Nackstrand / AFP
Jonathan Nackstrand / AFP

A címvédő norvég válogatott hosszabbításban 29-28-ra legyőzte a dán csapatot a társházigazdák elődöntőjében, Herningben a svédekkel közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

Dánia kezdte jobban a két társrendező mérkőzését, Heindahl gólja után a 7. percben már 5-1 volt az állás. Innen visszakapaszkodott ugyan Norvégia, de egyenlítenie nem sikerült, majd a dánok megint elléptek, hattal is vezettek, egy félidő után pedig 14-9 volt az állás a javukra.

A második félidő elején még úgy tűnt, Dánia három-négygólos távolságra tudja tartani a riválist, a norvégok szívós játékkal azonban szorossá tudták tenni a küzdelmet, ráadásul a dánok térdsérülés miatt elvesztették egyik legjobbjukat, Heindahlt. Reistad az 58. percben egyenlített ki, majd kimaradt dán próbálkozással folytatódott a mérkőzés.

Norvégia 59:05-nél vezetett először, de egy hetessel hosszabbításra mentette a meccset Dánia. Annak is csak a legvégén dőlt el a meccs, Reistad a 15. góljával a norvégoknak nyerte meg a meccset.

A Győr kézilabdázói közül a dánoknál a balátlövő Line Haugsted egyszer volt eredményes, a csereként pályára lépő kapus, Sandra Toft pedig egy lövést hárított. A norvégok sikeréhez az irányító Stine Oftedal öt találattal, míg a kapus Silje Solberg tíz védéssel járult hozzá. A jobbszélső Emilie Hovden és a beálló Kari Brattset nem volt eredményes.

Női kézilabda-vb, elődöntő

Norvégia-Dánia 29-28 (9-14, 23-23, 25-25) – hosszabbítás után

 

az 5-8. helyért:
Hollandia-Montenegró 28-25 (14-13)
Németország-Csehország 32-26 (14-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik