Sport lineup

A legsuttyóbb NBA-játékos újabb balhéja már sok volt a ligának

Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Kevesebb mint egy hónappal öt mérkőzéses eltiltása után újabb kirívó szabálytalanságot követett el Draymond Green, az NBA-ben szereplő Golden State Warriors egyik legjobbja, akit ezúttal határozatlan időre tiltottak el.

Green novemberben azért kapott súlyos büntetést, mert a Minnesota elleni mérkőzésen dulakodás közben hátulról a könyökhajlatába fogta – az egyébként éppen békíteni igyekvő – Rudy Gobert nyakát és úgy vonszolta el a kakaskodás közeléből. Akkor Green ellen súlyosan sportszerűtlen hibát ítéltek, ami azonnali kiállítást jelentett, később pedig november 28-ig eltiltották.

Ezek után Green – magyar idő szerint szerda hajnalban – a Phoenix Suns elleni mérkőzés harmadik negyedében pozíciófogás közben fordulásból alkarral állon ütötte Jusuf Nurkicot, a Suns bosnyák centerét, aki elterült a földön. A felvételek megtekintése után a bírók kirívóan durva szabálytalanságért kiállították Greent, az NBA operációs igazgatója, Joe Dumars pedig kevesebb mint 24 órával később határozatlan időre eltiltotta a kétszeres olimpiai és négyszeres NBA-bajnok kosarast.

Az NBA tájékoztatása szerint a büntetésnél figyelembe vették, hogy Greennek hosszú a bűnlajstroma,

és ahhoz, hogy újra játszhasson, számos feltételnek meg kell majd felelnie.

Green az NBA jelenlegi egyik legbalhésabb játékosa, a mostani szezonban, alig egy hónap alatt már háromszor állították ki, karrierje során pedig már 18 ilyen büntetést szedett össze, ami a legtöbb az aktív NBA-játékosok körében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik