Sport

Háfra Noémi egy gyengélkedő BL-csapattól egy erős BL-csapathoz igazolt

Fabrice COFFRINI / AFP
Fabrice COFFRINI / AFP

A szezont a Buducnost csapatában kezdte Háfra Noémi, akit a Győri Audi ETO KC adott kölcsön a montenegrói klubnak.

A Győr honlapja most azt írja, Háfra idény közben vált csapatot, mivel a Buducnostban a vártnál kevesebb lehetőséghez jutott.

„A játékos érdekeit szem előtt tartva több játéklehetőség reményében keresett a világbajnoki szünetet felhasználva a Háfra Noémit képviselő menedzseriroda másik egyesületet a Győri Audi ETO KC játékosának.

Az idei szezon hátralévő részében az átlövő a német bajnok Bietigheim csapatában folytatja pályafutását. A felek megegyeztek a kölcsönjátékról a 2024-2025-ös szezont illetően is, így másfél évig a német klubot erősíti játékosunk.

– olvasható a győriek közleményében.

A Buducnosthoz hasonlóan a Bietigheim is a BL-ben szerepel, és 10 pontjával a harmadik helyen áll az A csoportban, amelyet a nyolcból nyolcat nyerő Győr vezet. Ugyanebben a csoportban szerepel a Buducnost is, amely nyolc meccs alatt mindössze három pontot gereblyézett összes, és ezzel utolsó előtti.

Mivel Háfra játszott a montenegrói csapatban a BL-ben, így a szabályok alapján a Bietigheimban ebben a sorozatban majd csak a csoportkör után léphet pályára.

A német bajnokságban és kupában ellenben szabad az út számára. A Bietigheim 15 pontot gyűjtött nyolc forduló alatt a Bundesligában, és ezzel vezeti a tabellát.

„Nagyon motivált vagyok, és alig várom, hogy új csapatomban pályára léphessek. Remélem, minél több sikert ünnepelhetünk majd a klubbal” – nyilatkozta Háfra, miután a klub bejelentette a leigazolását.

Noha csak 25 éves, Noémi már komoly tapasztalattal rendelkezik és értékes erősítést jelent a ránk váró feladatok előtt. Boldog vagyok, hogy a csatlakozott hozzánk

– jelentette ki Jakob Vestergaard vezetőedző.

Első meccsét december 27-én, a Dortmund ellen játszhatja majd a német bajnokságban veretlenül listavezető Bietigheim színeiben a magyar játékos.

A junior világbajnok Háfra 2014-ben a Ferencvárosban mutatkozott be a felnőttek között, 2021-ben szerződött Győrbe, majd a 2022-2023-as idényre Odensébe adták kölcsön, ahol 2022 októberében egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett. Kilenc hónapos rehabilitációt követően tért vissza.

A Bietigheimnek Faluvégi Dorottya és Szikora Melinda személyében már eddig is volt két magyar légiósa.

Kapcsolódó
Háfra Noémi: Nagyon célkeresztbe kerültem az elmúlt években, folyton szapultak
Úgy érzi, a játékosokat itthon robotként kezelik, és nem tartja szerencsésnek, hogy folyton a 18 éves önmagához hasonlítják, viszont már megtanulta kizárni a kritikus hangokat. Igaz, ehhez egy olyan úton kellett végigmennie, amelyen pánikrohamokkal is meg kellett küzdenie, sőt, az is felmerült benne, hogy abbahagyja a kézilabdát. Interjú Háfra Noémivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik