Sport

„A bronz kiadó lehet, én pedig megcélzom” – két magyar is döntőbe jutott a rövidpályás úszó Eb-n

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Holló Balázs és Késely Ajna is továbbjutott a vasárnapi előfutamából az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság zárónapján.

Férfi 400 méter vegyesen mindössze két előfutamot rendeztek, Holló a második futamban 4:08.96 perces időt úszott, amive a hatodik helyen jutott fináléba.

Nagy könnyebbséget jelentett, hogy a második futamba kerültem, hiszen így tudtuk, milyen időre van szükség a továbbjutáshoz. A fináléban azt gondolom, hogy az olasz Alberto Razzetti és brit Duncan Scott között dől majd el az aranyérem, mert mindketten kiváló formában vannak, de a bronz kiadó lehet, én pedig mindenképpen megcélzom

– nyilatkozta az MTI-nek Holló Balázs.

A délelőtti program másik egyéni számában női 400 méter vegyesen Késely Ajna és Nagy Napsugár volt érdekelt. Késely már 800 és 1500 méter gyorson is nyert egy bronzérmet Otopeniben, ezúttal pedig ötödikként jutott döntőbe.

„Hosszú és erőteljes napok vannak mögöttem, így nem is gondoltam, hogy ez egy könnyű úszás lesz, ráadásul néhány ellenfelem a hosszabb számokban nem is indult. Este egy örömúszás lesz, nagyon várom már, nyilván az előzőkhöz képest nekem ez sprintszám lesz” – mondta Késely.

A 14 esztendős Nagy Napsugár 4:10.75 perces idővel a 16. helyen zárta a versenyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik