Sport

„Nagyon szeretnék újra külföldön játszani” – távozik a Loki válogatott kézise

Czeglédi Zsolt / MTI
Planéta Szimonetta 2021-ben érkezett Debrecenbe
Czeglédi Zsolt / MTI
Planéta Szimonetta 2021-ben érkezett Debrecenbe
Nem él az plusz egy év opciós jogával és távozik a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatától a 67-szeres válogatott átlövő, Planéta Szimonetta.

„Nagyon szeretem a csapatot és a klubot, mindenkit, aki itt körülöttünk sürög-forog. Ez egy igazi családias közeg, de mindenkinek az életében eljön az a pillanat, amikor azt érzi, hogy váltásra, valami újra van szüksége. Nekem ez most jött el” – nyilatkozta Planéta a klub hivatalos honlapján.

Úgy érzem, hogy változásra van szükségem és nagyon szeretnék újra külföldön játszani, hiszen nekem csak pozitív tapasztalatim vannak a légiós életről.

Az az igazság, hogy nem vagyok már fiatal, úgy érzem, közeledik a kézilabdás pályafutásom vége, így ha nem most, akkor mikor tudnám megvalósítani ezt a vágyamat. Nehéz döntés volt, hiszen az ismeretlenbe ugrom megint, de azt éreztem, hogy valami még hiányzik az életemből” – tette hozzá.

A 30. születésnapján december 12-én ünneplő játékos a Győri ETO-ban nevelkedett, a klub előbb a Veszprém Barabás KC-nek (2012-2014), majd a német Thüringer HC-nek (2016-2017) adta kölcsön. 2017-en a francia Chambray Touraine csapatához szerződött, ahol nagyszerű teljesítményt nyújtott, és visszakerült a magyar válogatottba is.

2021 nyarán érkezett Debrecenbe, eddig összesen 79 tétmérkőzésen lépett pályára Loki-mezben és 253 gólt szerzett.

A debreceni klub hét elején jelentette be azt is, hogy a brazil válogatott jobbszélső, Mariana Costa év végén távozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik