Sport

Huszadik alkalommal törte ripityára magát az osztrákok sízője

Geir Olsen / NTB / AFP
Nina Ortliebnél pechesebb versenyző kevés akad
Geir Olsen / NTB / AFP
Nina Ortliebnél pechesebb versenyző kevés akad
Ha hinni lehet saját statisztikáinak, akkor pályafutása során 20. alkalommal szenvedett olyan súlyos balesetet Nina Ortlieb, hogy műteni kellett. Az osztrákok világbajnoki ezüstérmes alpesi sízője ezúttal St. Moritzban bukott hatalmasat.

Az osztrák sportoló a svájci világkupa-sorozat szuperóriás-műlesikló számát megelőzően még a verseny előtt, a lifttől a rajtzónába csúszás során bukott, és síp-, valamint szárkapocscsonttörést szenvedett a jobb lábában. Ezt követően helikopterrel Vorarlbergbe szállították, majd pénteken megműtötték.

A 27 éves síző orvosi aktája elképesztően vastag:

többszöri térdműtét mellett összetörte már korábban a medencecsontját, a szeméremcsontját, a felkarját és a bordáit, volt súlyos vállsérülése, a bokája kétszer, a kézközépcsontjai háromszor törtek el, de többször megsérült az orra is.

Miután 2023 februárjában világbajnoki ezüstérmet szerzett lesiklásban, 19 műtétet sorolt fel. Az akkori sikert kompenzációnak, jutalomnak és megerősítésnek tekintette addigi szenvedéseiért.

Legutóbbi súlyos sérülése 2021 januárjában történt, amikor térében elszakadt az elülső keresztszalag, az oldalsó meniszkusz és megsérült a térdkalácsa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik