Sport

Nagy pofonba szaladt bele a Veszprém a kézilabda-BL-ben

A gyenge napot kifogó Telekom Veszprém 37-30-ra kikapott a hét gólt szerző Fazekas Gergőt foglalkoztató lengyel Orlen Wisla Plock otthonában csütörtökön a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

Az első két gólt a hazaiak szerezték, majd 4-2-ről egyenlíteni tudott a magyar együttes. Azonban 5-5-öt követően szinte lebénult a vendégek játéka elöl, hátul és a kapuban. A Plock sorozatban ötször talált be, ám az első veszprémi időkérés sem segített.

A különbség tovább nőtt, jött Momir Ilic vezetőedző következő időkérése is, miközben az éppen a Veszprémtől kölcsönkapott Fazekas Gergő remekelt, a szünetig mind a hat lövését gólra váltotta.

A fordulást követően feljavult a Veszprém támadójátéka, azonban négy gólnál így sem sikerült közelebb férkőzni a riválishoz. Negyedórával a vége előtt, 27-22-nél a harmadik, utolsó időkérését is kihasználta Ilic.

A házigazda lendülete így sem tört meg, sőt, visszaállította megnyugtató előnyét, így a hajrában már igazi közönségszórakoztató találatokat is lőtt. Ezen a napon a lengyelek nagy kedvvel, extázisban játszva remekeltek, és visszaverték a Veszprém valamennyi feltámadási kísérletét.

A hazaiaknál Tin Lucin nyolc, Fazekas minden lövését értékesítve hét gólt lőtt, a Veszprémben pedig Hugo Descat nyolcszor talált be. Marcel Jastrzebski nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. A vendégek kapujában Rodrigo Corrales 25 százalékos hatékonysággal (24 lövés/6 védés) zárt.

Kézilabda, férfi BL, B csoport, 10. forduló

Orlen Wisla Plock (lengyel) – Telekom Veszprém 37-30 (18-11)

(MTI)

Kapcsolódó
Az utolsó másodpercben esett győztes gól a kézilabda Bajnokok Ligájában
Nem tudta megcsinálni a norvég klub, amire csak a PSG, Barcelona, Kielce és Veszprém volt képes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik