Sport

„Idén először úsztam ezt a számot, de nem emlékeztem rá, hogy ilyen rossz”

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Négy magyar versenyző jutott tovább a Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság szerdai előfutamaiból.

Elsőként női 200 méter háton két magyar volt érdekelt ás Molnár Dóra 2:06.31-es idővel hetedikként, míg Szabó-Feltóthy Eszter 2:07.02-vel 11. jutott döntőbe. Molnár ráadásul majdnem egyéni csúcsát is megúszta, ami várakozáson felüli volt a számára és biztató előjel a folytatásra.

Jakabos Zsuzsanna azt követően, hogy kedden negyedik lett 400 méter vegyesen, egy másik embert próbáló számban, 200 méter pillangón ugrott medencébe és 2:10.47 perces idővel a 12. helyen zárt. A továbbjutás ellenére nem volt elégedett, ráadásul a rövidpályás medencével is meggyűlt a baja.

Idén ugye először úsztam ezt a számot, de nem emlékeztem rá, hogy ilyen rossz. Sajnos a huszonötös medence állandóan megtöri a tempóimat a folyamatos fordulással, nem éreztem magamban azt a gyorsaságot, ami ehhez kell, ez itt szinte egy sprintszám

– mondta a futama után.

Férfi 50 méter gyorson hét előfutamot is rendeztek, Jászó Ádám és Nell Olivér egyaránt az ötödikben lépett rajtkőre, de nem jutottak tovább, 24. és 31. helyen fejezték be a versenyt. Szabó Szebasztián viszont címvédőként várta a kiemelt futamot és félgőzzel tempózva,  kilencedik helyen került az elődöntőbe.

„Azért most egy kicsit tartalékoltam, csak az számított, hogy továbbjussak, ha ezt nem csinálnám meg, nem is lenne itt a helyem. Jól sikerült, egyáltalán nem izgultam, próbáltam lazább lenni, hiszen délután a maximumot kell nyújtani. Az már olyan lesz, mintha a döntőben úsznék” – magyarázta ennek okát a sprinter.

A magyarok közül utolsóként Ugrai Panna ugrott medencébe 100 méter vegyesen, de nem tudta megközelíteni a debreceni ob-n úszott egyéni csúcsát (1:00.19) és 1:01.62-vel a 20. lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik