Sport

Már az északmacedón férfi kéziválogatott is számít az ETO egykori beállósára

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Anja Althaus szerepet kap Macedónia férfi kézilabda-válogatottja mellett is: a Vardar és a Győri ETO egykori német válogatott beállósa a jövő januári, németországi Európa-bajnokságon a delegáció médiamenedzsere lesz.

A 41 éves egykori vb-bronzérmes játékos pályafutása során háromszor is megnyerte a Bajnokok Ligáját, kétszer a Viborggal (2009, 2010), majd utolsó aktív idényében, 2017-18-ban a Győri ETO-val.

Szeptemberben kapott munkát az északmacedón szövetségtől, amely a távozó Ljubomir Savevski helyére Kristijan Grchevskit nevezte ki szövetségi kapitánynak, ő pedig két egykori győri klasszist, Althaust és Eduarda Amorimot kérte fel segítőnek.

A cél a 2024-es Eb-szereplés kivívása, a csapat eddig két selejtezőn van túl:Azerbajdzsánt otthon 40-17-re, Litvániát idegenben 31-28-ra verte.

Althaus most újabb feladatot kapott, a Kiril Lazarov vezette férfiválogatott mellett médiamenedzserként dolgozik majd a jövő januári, németországi Eb-n, ahol az északmacedónok a házigazda mellett az olimpiai bajnok, idei vb-ezüstérmes franciákkal, illetve Svájccal kerültek egy csoportba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik