Sport

„Naív vagy, ha azt hiszed, nem fordul elő a kézilabdában” – még a vébén is félnek a bundázástól a játékosok

Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP
Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP

A kézilabdázók túlnyomó többsége aggódik a bundázás miatt, derült ki egy dán felmérésből.

A női világbajnokság csütörtökön rajtolt el, de már a torna előtt fölmerült a probléma, miszerint a játékosok tartanak az eredmények szándékos befolyásolásától. A dán DR.dk beszámolója szerint a kézisek 70 százaléka szerint nem tudja kezelni a helyzetet a nemzetközi szövetség (IHF), sőt 67 százalékuk úgy hiszi, már többször is bundameccsen lépett pályára.

„Naív vagy, ha azt hiszed, nem fordul elő ilyesmi a kézilabdában is” – közölte az SVT-vel a svéd válogatott Nathalie Hagman, míg csapattársa, Nina Dano egyenesen rémisztőnek nevezte, hogy ilyesmi történhet.

Úgy érzem most, hogy az emberek végre megnyíltak és elkezdtek beszélni róla, léphetünk a megoldás felé

– mondta Jamina Roberts.

A DR cikke arra is kitér, hogy az IHF mindenkit azzal nyugtat, hogy mindent megtesz a sportszerű torna érdekében, valamint zéró toleranciát hirdet a kérdésben. A játékosok viszont nem érzik magukat biztonságban a csalástól. Nyíltan egyik cikk sem fejti ki, hogy a bírók, vagy a kézilabdázók csalásától tartanak jobban, de egy világbajnokság kapcsán gyanítható, hogy inkább a játékvezetőkre gondolnak a skandinávok.

„A probléma valós és nem ücsöröghetünk tétlenül azzal biztatva őket, hogy jó irányba haladunk. Nagy a nyomás a szövetségeken, hogy jobban kezeljék a helyzetet” – foglalta össze a véleményét Morten Stig Christensen a Dán Kézilabda Szövetség elnöke.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik