Sport

Akkora pofont kapott a PLER-től, hogy Éles József el is sírta magát

Azok után, hogy egy hete a PLER férfi kézilabdacsapata a Komló ellen megszerezte idei első győzelmét, szombaton a Fejér-B.Á.L. Veszprém otthonában is begyűjtötte a két pontot. Nem is akárhogyan, a félidőben már tíz góllal vezetett, végül nagyon sima, 34- 23-as sikerrel távozott. A pestszentlőrinciektől elszenvedett kiütéses vereség megtette hatását, Éles József klubtulajdonos, a csapat egyik edzője ugyanis úgy döntött, átadja az irányítást Danyi Gábor szakmai igazgatónak.

„Reméljük, hogy ezzel az új felállással új lendületet kap a csapat. Természetesen mindenben segítem Gábor munkáját. Mivel a klub filozófiája az utánpótlásképzés, rájuk jobban kell fókuszálni.

A kiesést már úgy néz ki, nem kerüljük el. A jövőben olyan csapatot kell építenünk, ami tényleg csak lelkes magyar fiatalokból épülne fel. Ebben az esetben szeretnénk az NB I-es tagságunkat visszaszerezni.

Viszont ahhoz hogy ne kelljen minden évben 9 játékost igazolni, hosszabb távú szerződések szükségesek. Csak így biztosíthatjuk helyünket hosszú távon az NB I-es bajnokságban” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Éles.

A Veol.hu érdeklődésére ennél bőbeszédűbb volt, azt mondta, el is sírta magát, mert tisztában van azzal, hogy milyen mérhetetlen csalódást okoztak a szurkolóknak.

„Ezek a srácok hétköznap úgy edzenek, hogy néha szájtátva bámuljuk őket, aztán hétvégén valamiért teli a nadrágjuk. Hiányzik belőlük a bátorság, a vagányság, téthelyzetben dekoncentrálttá válnak és betliznek. Főként az fáj, hogy eddig legalább küzdöttünk, de a PLER ellen már azt sem. Ennek az okát képtelen vagyok megfejteni” – mondta.

Hozzátette, hogy Veszprémben nincsenek megbecsülve, ezért tárgyalásokba kezdtek annak érdekében, hogy a felnőtt csapatot idővel elköltöztessék.

Mélyre ástuk magunkat, várnánk, remélnénk a segítséget, de mindhiába. Alighanem minden érdekeltnek ez lesz a legjobb megoldás.

Kapcsolódó
„Nem adom fel az álmaim, de már nem hiszem, hogy kapitány leszek” – mondja a saját magát is meglepő kézicsapat edzője
Kilenc forduló alatt mindössze egy pontot szerzett a PLER, de nem adja fel az álmait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik