Sport

Megdöbbent a svéd sportvilág: öngyilkos lett a vb-bronzérmes atléta

Júliusban rendkívül magas pulzusszámot diagnosztizáltak Emilia Brangefalt, világbajnoki bronzérmes atlétánál, akinek emiatt abba kellett hagynia az edzéseket. Hónap elején még arról posztolt közösségi oldalán, hogy fizikailag és lelkileg is megszenvedte a történteket, de talán egyszer még visszatérhet a versenyekhez. Azonban nem bírta kivárni, hogy állapota javuljon, november 13-án, mindössze 21 évesen véget vetett az életének.

2022 őszén már egyértelmű volt, hogy Emilia Brangefält Svédország egyik legjobb terepfutója, aki 40 kilométeren bajnoki címet szerzett, majd ugyanezen a távon, novemberben, a thaiföldi Csiangmajban rendezett hegyi- és terepfutó világbajnokságon világbajnoki bronzérmet nyert.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emilia Brangefält (@emiliabrangefalt) által megosztott bejegyzés

A sportolónő idén még ötödik lett az innsbrucki vébén, aztán kénytelen volt hosszabb szünetet tartani a sportban, miután rendkívül magas pulzusszámot diagnosztizáltak nála.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emilia Brangefält (@emiliabrangefalt) által megosztott bejegyzés

„Több mint 20 alkalommal voltam kórházban és orvosnál, minden egyes vérvétel és EKG jó eredményt mutatott. Ennek ellenére a testem elfáradt, talán túl sok volt egy 21 éves lánynak lefutni két nagy versenyt kevesebb, mint egy hónap alatt. Szomorú vagyok, mert a futás és az edzés nagyon sokat jelent számomra. Nehéz normális életet élni. Az elmúlt hónapban több órát töltöttem ágyban, mint a lábamon.

Talán egy nap visszatérek. Vagy nem. Remélem, a testem ki tud gyógyulni ebből

– írta utolsó, november 4-i Instagram-bejegyzésében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emilia Brangefält (@emiliabrangefalt) által megosztott bejegyzés

Testvére, Adam elárulta, hogy Emilia november 12-én pszichiátriai segítséget kért, de emberhiányra hivatkozva visszautasították, így nem részesülhetett kezelésben.

Másnap önkezével vetett véget életének, erősítette meg közleményében a Svéd Atlétikai Szövetség.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik