Sport

90 év börtönre ítélték a jógaoktatót, aki féltékenységből lelőtt egy kerékpárversenyzőt

2022. május 11-én éjjel brutális gyilkosság történt: a profi kerékpáros Anna Moriah Wilsont három lövéssel megölték a texasi Austinban. A vizsgálatok kiderítették, hogy a sportoló féltékenység áldozata lett, barátjának, a szintén profi bringás Colin Stricklandnek a barátnője, Kaitlin Marie Armstrong végzett vele három lövéssel.

A 35 éves Armstrong jógaoktatóként dolgozott, és intim kapcsolatban állt Stricklanddel. 2021 őszén rövid időre elváltak egymástól, a férfi akkor ismerkedett meg Mo Wilsonnal, akivel rövid romantikus kapcsolatba kezdett.

Később ugyan szakítottak (ám a kapcsolat megmaradt közöttük) és Strickland visszatért Kaitlin Armstrong mellé. A jógatanár úgy tűnik, nem tudott kibékülni azzal, hogy vetélytársa akadt.

A problémát is az okozta, hogy Mo Wilson május 11-én elment úszni, majd vacsorázni Stricklanddal. Miután hazatért a vetélytárs ott várt rá, és kétszer fejbe, egyszer mellkason lőtte.

A rendőrség azután gyanúsította meg Armstrongot, hogy a közeli kamerákon feltűnt a fekete autója az austini rezidencia közelében, pillanatokkal a gyilkosság előtt. Ugyan először szabadon engedték, a bizonyítékok begyűjtését követően május 17-én elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Addigra azonban Armstrong már 12 ezer dollárért eladta a dzsipjét, majd elmenekült az országból, és meg sem állt Costa Ricáig. De amatőr hibát vétett: a nővére útlevelét használva vette meg repülőjegyét a közép-amerikai országba.

Így aztán hiába tett meg mindent, hogy elrejtőzzön, hiába változtatta meg teljesen a külsejét, és végeztetett 6360 dollárért plasztikai műtétet, a hatóságok a nyomára akadtak.

Mindössze 43 napot töltött szabadlábon, június 29-én elfogták, és visszaszállították az Egyesült Államokba. Július 21-én állították bíróság elé, ahol ártatlannak vallotta magát a gyilkosság vádjában. Október 12-én, amikor egy börtönön kívüli orvosi vizsgálatra kísérték, megpróbált megszökni a rendőrök elől, ám rövid üldözés után újra elfogták.

Ügye október 30-án került bíróság elé, amely végül első fokon bűnösnek találta és 90 év börtönbüntetésre ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik