Sport

Bravúros kupagyőzelmet aratott a Tatabánya kézicsapata

A Tatabánya házigazdaként 31-29-re legyőzte a portugál Sporting CP-t a férfi kézilabda Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában.

A meccs elején a házigazda hét percig tartotta a döntetlen körüli állást, utána a portugálok egy 4-1-es sorozattal elléptek. A Tatabánya nem volt könnyű helyzetben, mivel a találkozó első harmadában a Sporting öt büntetőt lőhetett, és Francisco Costa mindet gólra váltotta.

Ennek ellenére váratlanul megtört csapata lendülete, Francisco Costa akcióból mind a négy kísérletét elrontotta, a jól küzdő és egyre hatékonyabban kézilabdázó hazaiak ezt kihasználva egy 5-0-s szériával elhúztak 13-10-re.

A lisszaboni együttes 15 percig nem szerzett akciógólt, az első félidő végén azonban kettőt is lőtt, így csak 13-12-es hátrányban volt a szünetben, írta tudósításában az MTI.

A második felvonást lendületesen, motiváltan, remekül kezdte a Tatabánya, amely a 36. percben már 18-14-es előnyben volt. Székely Márton egyre jobban védett, a magyar válogatott Pedro tíz percen belül négyszer is betalált. Csapatuk kettesével szerezte góljait (27-21), és régen látott jó teljesítményt nyújtott.

A tavaly El-negyeddöntős Sporting létszámfölényes támadójátékra váltott, ezzel három találattal csökkentette hátrányát. A magyar együttes próbálta lassítani a játékot, három és fél perccel a vége előtt még öttel vezetett, ám a hátralévő időben a portugálok egy 4-1-es sorozatot produkáltak, így csak 31-29-re kaptak ki.

Ancsin Gábor hat góllal járult hozzá a sikerhez, öt csapattársa pedig négyszer talált be. Székely Mártonnak tíz védése volt. A túloldalon Francisco Costa, Jan Gurri Aregay és Mamadou Gassama Cissokho öt-öt találattal zárt.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló magyar csapat egy hét múlva a Sporting vendége lesz Lisszabonban.

Kézilabda, férfiak, Európa Liga, H csoport, 3. forduló

MOL Tatabánya KC – Sporting CP (portugál) 31-29 (13-12)

 

A csoport állása:
1. CSM Constanta (román) 6 pont
2. Tatabánya 4
3. Sporting 2
4. KGHM Chrobry Glogów (lengyel) 0

 

A csoportból az első két helyezett jut tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik