Sport

„Kettőjük nélkül jelentősen romlanak a norvég aranyesélyek” – világklasszis kapusai nélkül vághat neki a címvédő a kézi-vb-nek

Jure Makovec / AFP
Jure Makovec / AFP

A norvég női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Thorir Hergeirsson kedden hirdeti ki a világbajnokságra nevezett keretet, amellyel a csapat harcba száll a címvédésért.

A legnagyobb kérdés, hogy kapusposzton kiket választ Hergeirsson, ugyanis Katrine Lunde combsérüléssel bajlódik, Silje Solbergnek pedig augusztus 9-én született meg a kislánya, és azóta nem állt edzésbe.

„Kettőjük nélkül jelentősen romlanak a norvég aranyesélyesek” – nyilatkozta Bent Svele, a TV2 nevű csatorna kézilabda-szakértője. Hozzátette, a kapusposzt nagyobb fejfájást okoz a szövetségi kapitánynak, mint az, hogy melyik 16 mezőnyjátékos kerüljön be a keretbe.

„Lunde és Solberg világklasszisok, akiket az összes válogatott vagy klubcsapat szívesen tudna a soraiban” – mondta Svele, aki szerint a tavalyi Eb-győzelemben szerepet vállaló Marie Davidsenre (CSM Bucuresti), valamint Olivia Lykke Nygaardra (Storhamar) eshet a választás, ha sem Lunde, sem Solberg nem kerül be a keretbe.

Ha Lunde és Solberg sem játszhat a vébén, akkor a másik két kapust folyton hozzájuk fogják hasonlítani. És ha becsúszik egy kevésbé jól sikerült meccs, akkor még a nyomás is nagy lesz rajtuk

– véli a szakértő.

A november 29-én rajtoló vébét három országban, Norvégiában, Svédországban és Dániában rendezik. A norvégok a C csoportban szerepelnek majd, az ellenfelük Ausztria, Dél-Korea és Grönland lesz. A magyar csapat a B csoportba kapott besorolást, és Montenegróval, Kamerunnal és Paraguayjal találkozik majd.

Frissítünk!

A keretbe végül Davidsen, Nygaard és Eli Marie Raasok (Storhamar) mellett Lunde is bekerült, és ha rendbe jön a sérülése, akkor védeni fog a vébén, mondta a kapitány, aki végül három kapust visz magával. Davidsen helye biztos, a másik két vb-szereplő személye Lunde egészségi állapotától függ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik