Sport

Visszatért a nagy rivális, de Horváth Laura megvédte címét a rangos versenyen

Rogue Invitational / Instagram
Rogue Invitational / Instagram

Horváth Laura megvédte címét a világ legjobb crossfit-versenyzői számára kiírt Rogue Invitational elnevezésű meghívásos versenyen. A 26 éves magyar sportoló a péntektől vasárnapig rendezett,

1,628 millió dollár (körülbelül 588 millió forint) összdíjazású viadalon kilenc feladatsorból (wod) hármat is megnyert a húszfős női mezőnyben.

Horváth Laura augusztusban sporttörténelmet írt azzal, hogy első magyarként győzött a CrossFit Gamesen, a sportág nem hivatalos világbajnokságán. Akkor nem volt ott a mezőnyben a hatszoros győztes ausztrál Tia-Clair Toomey, aki azonban gyermeke májusi születése után most újra versenyezett, és magyar riválisa mögött a második lett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rogue Invitational (@rogueinvitational) által megosztott bejegyzés

Az esemény honlapja szerint ők ketten eléggé kiemelkedtek a mezőnyből: Horváth 780 szerzett ponttal végzett az élet, Toomey 770 ponttal lett második. A harmadik helyezett Emma Lawson 650-nel zárt.

A CrossFit főként olimpiai súlyemelésből, állóképességi, valamint erőemelő- és gimnasztikai gyakorlatok keverékéből áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák közé tartozik, írja az MTI.

Horváth Laurával forgattunk a CrossFit Gamesen aratott győzelme után:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik