Sport

Rögbi-vb: Dél-Afrika történelmet írt győzelmével

Dél-Afrika szombaton megszerezte a rekordnak számító negyedik rögbi világbajnoki címét, miután óriási csatában 12-11-re legyőzte a sportág másik nagyhatalmát, Új-Zélandot.

Ezzel Siya Kolisi dél-afrikai kapitány csapata az első, amelyik megvédte a világbajnoki címét (2019 uán) úgy, hogy mindkétszer idegenbenből, ezúttal Párizsból vitte haza a trófeát. (Korábban 2011-ben, és 2015-ben Új-Zéland is megtette ezt a bravúrt, csakhogy ők első alkalommal hazai közönség előtt nyertek).

A 2003-as angol világbajnok csapat tagja, Matt Dawson szakértőként a BBC Radio 5 Live műsorában úgy fogalmazott, „Azt hiszem, a valaha volt legnagyszerűbb rögbicsapatot láthattuk ezen a vb-n. Amit ezen a tornán csináltak, az egyszerűen elképesztő. Mindezt aktuális világbajnokként tették, nem hiszem, hogy  valaha is túlszárnyalják ezt a bravúrt.”

Andrew Mehrtens, a korábbi új-zélandi válogatott játékos ugyanitt azt mondta, „A The Springboks (a dél-afrikai válogatott beceneve – a szerk.) teljesen megérdemli a győzelmet. Hatalmasat nyújtottak védekezésben, és folyamatosan fenyegetést jelentettek támadásban, főképp amikor a labda Kurt-Lee Arendsehez és Cheslin Kolbehez került. Az All Blacks (az új-zélandi válogatott beceneve – a szerk.) is fantasztikusan játszott, folyamatosan próbálkozott, és az ország ezüstérmesként is büszke lesz rájuk”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik